Cefin Holding si Valad Property Group intentioneaza, pe parcursul urmatorilor doi ani, sa construiasca parcuri industriale si in alte 5-7 orase mari din tara, investitia pentru un asemenea proiect fiind de 70 milioane de euro, a anuntat marti directorul executiv al Cefin, Stefano Albarosa, citat de NewsIn.

"In afara de dezvoltarea preconizata in zona Capitalei, pe parcursul urmatorilor doi ani, Cefin Holding si Valad Property Group, prin intermediul societatii Cheuro, creata in urma unui joint venture, intentioneaza sa construiasca asemenea parcuri industriale si in alte 5-7 orase mari din tara. Prin aceste investitii, Cheuro creeaza oportunitatea de a dezvolta economia din zona din punct de vedere a infrastructurii, a locurilor de munca si a posibililor investitori", a declarat Albarosa.

Potrivit acestuia, pana in prezent au fost contactate administratiile a 60 de localitati, iar in urmatoarea perioada urmeaza a fi alese zonele unde vor fi demarate proiectele. Cefin vizeaza in special terenurile de peste 20 hectare in apropierea oraselor mari cu peste 160.000 de locuitori, unde poate dezvolta parcuri industriale care sa includa si activitati de business si retail. Timpul efectiv pentru o astfel de constructie este de circa 18 - 24 de luni, iar investitia se ridica la circa 70 milioane de euro pentru un asemenea proiect.

"Evaluam potentialul oraselor din Romania si doar apoi putem spune cand vom incepe constructia propriu-zisa. Cred ca aceste proiecte in marile orase din Romania vor atrage la randul lor o serie de investitori si vor creea totodata noi locuri de munca si vor dezvolta infrastructura in zona", a adaugat Albaraosa.

Cefin si Valad au semnat marti un acord joint-venture, in urma caruia au creat societatea Cheuro, prin intermediul careia vor investii peste 200 milioane euro si in extinderea parcului industrial, “A1 Business Park”. Cefin Holding si-a inceput activitatea in 1995 ca dealer autorizat Iveco in Bucuresti, iar in prezent, compania activeaza pe trei directii importante: autovehicule comerciale, productie si imobiliare.

Cefin Real Estate Asset Management (CREAM) s-a desprins din Cefin Real Estate Romania in 2007 pentru gestionarea portofoliului de proiecte de dezvoltare imobiliara rezidentiale, industriale si multifunctionale. Principala piata de lucru a CREAM a fost, pana nu demult, orasul Bucuresti, dar si alte orase din tara. Suprafata totala construita si livrata pana in prezent de CREAM ajunge la 350.000 metri patrati si o valoare de piata de 150 milioane de euro, portofoliul proiectelor aflate in diferite stadii de dezvoltare pe care il detine compania ridicandu-se la 1.000.000 metri patrati si 800 milioane de euro, cu finalizare in 2010.

Valad Property Group reprezinta un fond de investitii imobiliare cu sediul in Australia care se ocupa de gestionarea proprietatilor particulare si internationale in valoare de peste 20 miliarde de euro investiti in active imobiliare. In Europa este prezent in tari precum Marea Britanie, Franta, Olanda, Germania si Polonia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Antreprenor: Va fi o "foame" teribilă de bani după coronavirus in imobiliare
Setari Cookie-uri