Compania portugheza Sonae Sierra, specialist international in industria centrelor comerciale, cu activitati si pe piata din Romania, a inregistrat anul trecut un profit net de 300 milioane euro, in crestere cu 11% comparativ cu 2006.
Venitul total direct din investitii a crescut cu 21 milioane euro, de la 258,7 milioane euro la 279,9 milioane euro. Acest lucru reflecta o crestere a portofoliului, rezultata din achizitiile facute in anul 2007 (Albufeira, Portimao, Muenster si River Plaza), din cresterea in participatie la trei bunuri din Brazilia (Shopping Metropole, Plaza Sul Shopping si Tivoli Shopping) si patru inaugurari in acest an (parcul retail Lima, Alexa, a opta Avenida si El Rosal).

Compania a prezentat un profit indirect din investitii de 214 milioane euro, rezultat in principal din castigurile deschiderilor si din cresterea valorii deschise de piata (Open Market Value - OMV) a proprietatilor. In 2007, Sonae Sierra a inregistrat castiguri de 13 milioane realizate din proprietati, ca urmare a numeroaselor tranzactii operate in timpul anului: ajustare de pret - cu referire la cele 50% a Loop 5’ vandute la Fonciere Euris; vanzarea celor 50% a parcului retail Lima la PREF; vanzarea celor 50% a LoureShopping catre Deka Immobilien.

In 2007, compania a achizitionat doua noi centre comerciale in Germania - Muenster Arkaden si Alexa, Modelo de Albufeira si Continente de Portimao, in Algarve, Portugalia, precum si 50% din bunurile Gaia Shopping, Arrabida Shopping si achizitionarea celei de-a opta Avenida - toate in Portugalia.

In plus, anul trecut, compania a demarat constructia primului din cele doua Turnuri Colombo si inceperea reconditionarii Colombo cu o investitie totala prevazuta la 31 milioane euro. Compania a vandut 50% din LoureShopping Lisabona catre Deka Immobilien Investment, care reprezinta primul parteneriat cu o casa de investitii germana.

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de peste 1.8 milioane de metri patrati. In prezent, Sonae Sierra dezvolta inca 13 proiecte in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de peste 500.000 metri patrati.

Sonae Sierra a patruns in Romania prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea si are deja in lucru doua proiecte importante in orasele Ploiesti si Craiova. Construirea noului centrul comercial din Ploiesti va incepe in acest an si va avea o suprafata totala inchiriabila de peste 64.000 metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri