"O corectie era inevitabila si cu cat ne croim drumul prin ea mai repede, cu un minim de tulburare, cu atat mai devreme vom asista la o stabilizare a valorilor imobiliare, mai multi cumparatori se vor intoarce pe piata imobiliara si acest sector va contribui din nou la cresterea economica", arata discursul lui Paulson sustinut la Camera de Comert a Statelor Unite.

Presedintele Trezoreriei a adaugat, de asemenea, ca nimeni nu ar trebui sa concluzioneze ca firmele de brokeraj si alte companii financiare importante vor primi acces permanent la noile facilitati de creditare, oferite in prezent de Federal Reserve pentru a ajuta la relaxarea pietei creditelor, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

In multe dintre comentariile ample despre conditiile de pe pietele de credit si imobiliare, Paulson a incercat sa dea o nota de siguranta asupra viitorului. Secretarul Trezoreriei a caracterizat pietele de capital drept flexibile si mobile, iar autoritatile de reglementare si responsabilii de politica monetara - "vigilenti" in privinta riscurilor pe care le infrunta economia.

Citeste si:

Paulson a spus ca masurile luate in ultimul timp de Fed, menite sa sporeasca lichiditatea pe piata si sa ofere un acces mai larg la facilitatea sa de refinantare, au fost folositoare, insa reprezinta o exceptie.
"La acest moment, actiunile recente ale Federal Reserve ar trebui privite ca un precedent doar pentru perioade speciale de turbulente financiare", a spus Paulson.

Paulson a mai spus ca responsabilii de politica monetara sunt perfect constienti ca ceea ce a cauzat nelinistea de pe pietele de capital si a reprezentat cel mai mare risc pentru economie a fost declinul imobiliarelor, dar a insistat ca simte ca acest proces inca se mai poate desfasura si ca este bine sa fie lasat sa isi urmeze cursul.

In contextul solicitarilor de actiuni care sa diminueze sechestrele, sa faca astfel incat ipotecile pe care oamenii si le pot permite sa fie disponibile si sa reduca frauda, Paulson a spus ca este vital sa fie alese politicile care sa scada impactul corectiei de pe piata imobiliara, dar fara sa o incetineasca.