Dezvoltatorul imobiliar Westhouse Group a demarat ieri lucrarile de constructie la primul sau proiect rezidential, Oasis Residences, amplasat in zona de nord a orasului Constanta, pe malul lacului Siutghiol, finalizarea complexului fiind programata pentru luna decembrie 2009.
Oasis Residences se desfasoara pe o suprafata de 27.100 metri patrati si este compus din zece cladiri din 5, 7 sau 10 etaje, avand un numar total de 409 locuinte, de tip studio, apartament cu 2 camere, apartament cu 3 camere sau penthouse si 415 locuri de parcare subterane si supra-terane. Proiectul include doua piscine, un teren de tenis , posibilitati de yachting si debarcader, restaurant si un teren de joaca pentru copii. Oasis Residences dispune de facilitatea Building Management System (BMS), un program de eficientizare a serviciilor de exploatare a cladirilor, care permite reglarea consumului de energie si caldura, administrarea eficienta a iluminatului spatiilor comune din interior si exterior sau managementul securitatii ansamblului rezidential.

„Proiectul Oasis Residence va absorbi o investitie de 40 milioane de euro, banca finantatoare urmand sa fie aleasa in curand. Cele 409 de locuinte au fost puse astazi in vanzare, pana in acest moment nefiind nimic cumparat”, a declarat Nicoleta Radu (foto), Business Director Westhouse Group.

Preturile de vanzare pornesc de la 56.600 euro pentru o garsoniera, 97.300 euro pentru un apartament cu 2 camere, 101.000 euro pentru un apartament cu 3 camere si 276.000 euro pentru un penthouse, sume fara TVA si variaza in functie de suprafata locuintei, de orientarea cladirii fata de panorama spre lac, zona in care aceasta este amplasata, dar si de finisajele pentru care locatarii opteaza.

Pentru dezvoltarea acestui proiect rezidential, Westhouse Group colaboreaza cu parteneri precum Formation Architects din Londra si AluDesign ca arhitecti, PCMG Northbridge - compania care asigura project managementul intregului ansamblu, Rotary Construct – compania de constructie, Colliers International ca agent exclusiv prin care se vor realiza tranzactiile de vanzare a apartamentelor.

Westhouse detine in acest moment peste 1.200.000 de metri patrati de teren in Romania si a mai anuntat dezvoltarea a altor doua proiecte Central Apartments si Corallia Residence, situate in nordul orasului Constanta. “Proiectele pe care le vom dezvolta vor incuraja cresterea intregii zone in care sunt amplasate. In urmatorii 10 ani, avem in plan dezvoltarea mai multor proiecte in Bucuresti, Constanta, Mamaia si alte orase importante din tara”, mai anuntat Nicoleta Radu. Cele trei ansambluri de locuinte din judetul Constanta presupun o investitie totala de 58 de milioane de euro si vor aduce pe piata aproximativ 540 de unitati locative.

Cel de-al doilea proiect se numeste Central Apartments si include 89 de apartamente, garsoniere si mai multe tipuri de apartamente cu 2 sau 3 camere si 89 locuri de parcare sub- si supra-terane. Constructia va demara in luna martie a acestui an, iar proiectul va fi dat in folosinta in septembrie-octombrie 2009. Agentul exclusiv pentru acest proiect este Euroest, iar conceptul artitectural a fost dezvoltat de firma Arhimar din Cluj.

Corallia Residence este al treilea proiect lansat de Westhouse, care va aduce la mijlocul anului viitor 36 de apartamente unice, intr-o zona exclusivista din statiunea Mamaia, vizavi de Satul de Vacanta. Constructia va incepe in luna martie a acestui an, compania estimand ca in urmatoarele doua luni acesta va fi vandut in intregime, in contextul in care mai mult de jumatate din proiect este deja vandut.

Westhouse Group este o companie de real estate infiintata in anul 2005, apartinand de RomReal Ltd - prima companie romaneasca listata la bursa de la Oslo, foarte activa pe piata de real estate din zona sud-estica a Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri