Compania de foraj petrolier Dafora Medias (DAFR) se va asocia cu firma Crown Construction, subsidiara locala a grupului elen Morfi, la infiintarea unei companii cu capital mixt (joint-venture), care sa dezvolte un proiect imobiliar in Bucuresti.

Dafora Medias va detine 50% din capitalul social al companiei nou create.

In sedinta de joi, actionarii Dafora au votat vanzarea unui teren din Bucuresti, pe care sunt amplasate constructii, catre compania nou infiintata.

De la sfarsitul lunii trecute, actiunile Dafora Medias au intrat la tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), in urma transferului de pe piata Rasdaq.

Dafora Medias are un capital social de 97,36 milioane lei (26,17 milioane euro), divizat in 973,57 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, actionarii principali ai societatii sunt Gheorghe Calburean, cu 48,17% din actiuni, Julius Baer International Management LLC (in calitate de mandatar), cu 10,67%, si Dafora Group SA, cu 7,46% din totalul actiunilor.

Valoarea de piata a companiei este de 290,12 milioane lei (78 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,298 lei, inregistrata in sedinta din 26 martie. Titlurile Dafora Medias se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei, sub simbolul DAFR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Olanda a nationalizat una dintre cele mai mari banci ale tarii
Setari Cookie-uri