Compania detinuta de fondul STK Emergent, STK Properties, din Cluj-Napoca, a primit avizele pentru construirea unui complex imobiliar cu 500 locuinte in cartierul Buna-Ziua din Cluj, a carei valoare de piata este estimata la 50 milioane euro, transmite NewsIn .
Proiectul se va intinde pe doua hectare de teren si va avea o suprafata construita de aproximativ 45.000 mp. Complexul rezidential va include aproximativ 500 apartamente, spatii comerciale si birouri, centru SPA, gradinita, teren de sport si 550 locuri de parcare subterana. De asemenea, ansamblul mai contine aproximativ 8.000 mp spatii verzi.

Termenul de executie a lucrarilor este prevazut pentru finalului anului 2009. In plus, administratorii firmei isi propun la acea data listarea firmei dezvoltatoare la Bursa de Valori Bucuresti.

"Suprafata utila pe cap de locuitor este de circa 15 mp in Cluj, cu mult sub media de 25 mp existenta in tarile comparabile din Europa de Est. La actualul ritm de constructie aceste decalaj nu va fi acoperit nici in urmatorii 10 ani. Randamentele aduse de investitiile in imobiliare sunt atractive, peste media inregistrata in Europa", a declarat managerul fondului STK Emergent, Nicolae Pascu.

STK Properties SA este detinuta in proportie majoritara de fondul STK Emergent din Cluj-Napoca, primul fond care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti.

STK Emergent este cel mai mare fond din Romania cu capital autohton si are active administrate de 115 milioane lei (30 milioane euro). De la lansarea din aprilie 2006 si pana la finalul anului 2007 fondul a obtinut pentru investitorii sai o rentabilitate de 82,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri