Piata terenurilor destinate constructiilor va creste cu cel putin 20% pana la sfarsitul anului, iar zonele neexploatate la adevarata lor valoare vor incepe sa intre pe piata tranzactiilor speculative, in urmatoarea perioada, sustine directorul general al companiei WHS Imobiliare, Stefan Nita.
"Desi nu mai exista acea crestere brusca inregistrata in anii trecuti, trendul se mentine. In momentul de fata, in toate zonele care au un potential de dezvoltare rezidentiala, preturile cresc si vor continua sa creasca si in acest an", afirma directorul general al WHS Imobiliare.

Potrivit acestuia, piata a suferit o transformare fundamentala in ultimii ani, astfel dintr-o piata a tranzactiilor speculative, in momentul de fata a devenit o piata in care marea majoritate a tranzactiilor au in vedere dezvoltarea proiectelor imobiliare. "Avand in vedere ca si pe piata materialelor de constructii se inregistreaza cresteri semnificative, in curand numai persoanele cu venituri mari isi vor putea permite sa achizitioneze prin credit un imobil situat intr-un cartier rezidential", a mai spus Stefan Nita.

Totodata, reprezentantul companiei imobiliare este de parere ca nu toate zonele din jurul Bucurestiului sunt exploatate si exista inca zone neexploatate la adevarata lor valoare, insa si acestea vor incepe sa intre pe piata tranzactiilor speculative, in urmatoarea perioada.

Ultimul studiu al companiei de consultanta imobiliara Colliers International arata ca suprafata totala de teren cumparata anul trecut in Bucuresti, tinand cont de tranzactiile mari, de peste 5.000 mp se ridica la aproximativ 1.150.000 mp, cu o valoare totala de peste 675 de milioane de euro.

Potrivit Colliers, cu o proportie de 59% din volumul total de tranzactii, zona de nord a Bucurestiului a fost in continuare cea mai activa din punct de vedere al tranzactiilor efectuate. Centrul Capitalei a generat 6 % din volumul tranzactiilor, vestul 15 %, in timp ce estul a generat 20% din totalul achizitiilor importante. Partea de sud a orasului a fost in continuare inactiva din punctul de vedere al tranzactiilor mari cu terenuri.

Compania WHS Imobiliare este o companie creata in anul 1998 si ofera servicii de consultanta juridica, financiara si bancara pana la finalizarea tranzactiei. Compania se adreseaza celor care doresc sa investeasca in bunuri imobiliare. Printre proiectele imobiliare ale WHS se numara : Belvedere Parc, RubinStein, SaphirStein, Complex Eminescu, Skandinavian Park, Magnolia, Giulesti, Salcia, Lotus, Complex Unirii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri