ProLogis, proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, a inchiriat peste 8.300 metri patrati de spatii industriale din cadrul ProLogis Park Bucharest A1, companiei Centrum Logistics, un furnizor international de servicii logistice, parcul fiind astfel 100% inchiriat.

Printre clientii ProLogis Park Bucharest A1 se mai numara si Augsburg International Impex, care a inchiriat o suprafata de 6.600 mp, Cargo-Partner, cu 8.000 mp, Geodis Calberson, cu 4.000 mp, Kuehne+Nagel, cu 10.700 mp si Omega Transport & Logistics , care a inchiriat 6.600 mp.

Centrum Logistics este unul dintre principalii furnizori de servicii logistice de pe piata romaneasca, avand peste 300 de angajati si un profit de aproape 20.000.000 euro in 2007.

ProLogis Park Bucharest A1 este primul proiect dezvoltat de ProLogis in Romania si este situat la 23 de km de Bucuresti, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, cuprinzand 12 cladiri, cu peste 317.100 mp de spatiu de distributie. Prima faza a parcului, doua cladiri care totalizeaza 57.000 metri patrati, are o valoare estimata la 80 milioane de dolari, potrivit reprezentantilor ProLogis. Alte doua cladiri aditionale, cladirile 3 si 4, totalizand 50.000 mp, sunt in constructie.

„Datorita cresterii dinamice a pietei si a cererii tot mai mari de spatii industriale in Romania, am inceput deja constructia de noi cladiri in parcul industrial. In plus, am identificat o serie de orase cu potential pentru dezvoltarea de parcuri industriale, precum Cluj, Timisoara, Constanta, Brasov, Pitesti si Ploiesti’’, a declarat Vlad Dumitrescu, Market Officer pentru ProLogis in Romania.

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, cu operatiuni in 118 piete din America de Nord, Europa si Asia. Societatea detine 36,3 miliarde de dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 47,4 milioane mp, in 2.773 proprietati, la 31 decembrie 2007.

Printre clientii ProLogis se numara producatori, firme de retail, societati de transport, furnizori de servicii logistice si alte societati cu activitati de distributie la scara larga. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Premiera in Romania: in 2020 rasar primele spatii logistice pe etaje
Setari Cookie-uri