Guvernul a adoptat luni ordonanta de urgenta pentru aprobarea contractului de parteneriat public-privat “Esplanada”, dezvoltat de grupul TriGranit, prin care Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a fost mandatat sa semneze contractul cu investitorii privati din cadrul acestui proiect.

Esplanada, in valoare de aproximativ un miliard de euro, finantat integral din fondurile TriGranit, consta in realizarea unui centru urban care include cladiri, spatii verzi, lucrari de amenajare si de infrastructura.

Prin realizarea proiectului se vor obtine in beneficiul autoritatii publice, din prima faza a acestuia, o cladire culturala in valoare de peste 40.000.000 euro, spatii destinate birourilor pentru institutii ale statului de circa 12.000 mp, precum si parcari subterane. Intreg ansamblul construit va reveni statului la sfarsitul perioadei de 49 de ani, reprezentand durata parteneriatului, se arata in comunicatul Ministerului.

Amplasamentul proiectului cuprinde o suprafata de 10,7 ha din centrul Capitalei, marginita de Bulevardul Unirii, strada Nerva Traian, Bulevardele Octavian Goga si Mircea Voda, suprafata fiind nefolosita inca din anul 1990.

TriGranit Development Corporation a luat fiinta in 1996, printr-un joint venture cu compania Trizec Properties (fosta TrizecHahn), una dintre cele mai mari companii imobiliare din Canada.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »Citește și
TriGranit: Vrem sa reluam dezvoltarea imobiliara in Romania
Setari Cookie-uri