Preturile din piata imobiliara romaneasca sunt greu de evaluat din cauza ca nu exista statistici ca in alte state din regiune care sa indice nivelurile reale si exista posibilitatea unei incetiniri a cresterii preturilor si chiar a unei corectii, a spus reprezentantul FMI pentru Romania.
O astfel de temperare a cresterii preturilor sau chiar corectie ar putea avea loc in cazul scaderii puternice a intrarilor de capital si majorarii dobanzilor din piata, ca urmare a accentuarii inflatiei, a precizat Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.

"Sigur ca, in alte state din regiune, am observat corectii ale pietei imobiliare, insa e greu de spus daca acest lucru se va intampla si in Romania. Un alt aspect pentru piata din Romania este faptul ca e greu de spus daca preturile din piata reflaecta datele reale", a spus Ansola, citat de NewsIn.

Declaratiile reprezentantului FMI vin dupa dezbateri aprinse despre piata imobiliara romaneasca, generate de intentiile bancii centrale de a crea un indice imobiliar, care sa ia in calcul date culese de la notari.

Saptamana trecuta, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, declarase ca datele care se vantura in prezent pe piata imobiliara par exagerate, sunt "de oferta" si ca cifrele mediatizate au darul de a-i "speria" si pe romani, si pe straini.

Luni, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, aprecia ca introducerea ipotecii ca valoare imobiliara va stabiliza preturile pe piata imobiliara si mentiona ca nu vede "semne de oboseala" a acestei piete, desi nu exclude scaderi ale preturilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri