O astfel de temperare a cresterii preturilor sau chiar corectie ar putea avea loc in cazul scaderii puternice a intrarilor de capital si majorarii dobanzilor din piata, ca urmare a accentuarii inflatiei, a precizat Juan Jose Fernandez-Ansola, reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.

"Sigur ca, in alte state din regiune, am observat corectii ale pietei imobiliare, insa e greu de spus daca acest lucru se va intampla si in Romania. Un alt aspect pentru piata din Romania este faptul ca e greu de spus daca preturile din piata reflaecta datele reale", a spus Ansola, citat de NewsIn.

Declaratiile reprezentantului FMI vin dupa dezbateri aprinse despre piata imobiliara romaneasca, generate de intentiile bancii centrale de a crea un indice imobiliar, care sa ia in calcul date culese de la notari.

Citeste si:

Saptamana trecuta, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, declarase ca datele care se vantura in prezent pe piata imobiliara par exagerate, sunt "de oferta" si ca cifrele mediatizate au darul de a-i "speria" si pe romani, si pe straini.

Luni, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, aprecia ca introducerea ipotecii ca valoare imobiliara va stabiliza preturile pe piata imobiliara si mentiona ca nu vede "semne de oboseala" a acestei piete, desi nu exclude scaderi ale preturilor.