Mivan Development desfasoara trei proiecte in Romania, primul si cel mai scump fiind Tiago Malls, dezvoltat in parteneriat cu grupul irlandez Moritz, un lant de 10 mall-uri ce vor fi construite pana in anul 2011, dezvoltatorul fiind nehotarat in privinta mall-ului din Arad.
Investitia in Tiago Mall depaseste 700 de milioane de euro si este una dintre cele mai masive de pe piata romaneasca de retail anuntate pana in acest moment. Fiecare mall va avea o suprafata inchiriabila cuprinsa intre 25.000 si 30.000 mp, dispusa pe doua sau trei niveluri, 150 de magazine si peste 1.000 de locuri de parcare.

Tiago Oradea este primul mall din lantul Tiago care va fi deschis in luna noiembrie a acestui an, fiind urmat de Tiago Ploiesti, Tiago Bacau, precum si alte centre comerciale, un proiect nesigur ramanand cel de la Arad.


“Legat de Arad, nu suntem inca hotarati sa lansam un mall acolo, deoarece piata pare saturata. Desi in piata de real-estate locala situatiile se schimba de la o zi la alta, vrem sa respectam promisiunile facute chiriasilor si vizitatorilor nostri”, declara reprezentantii Mivan Development.

La Arad, urmeaza a fi construite alte sase mall-uri: North Gate Park, Armonia, Ice Plaza, Arad Palace, Mercury si Atrium Center Arad.

Cel de-al doilea proiect al grupului este Liberty Center, primul mall pe care Mivan Development il deschide in Romania, tot in luna noiembrie 2008, in Bucuresti. Situat la cateva minute de Piata Unirii, la intersectia dintre Calea Rahovei si Progresului, Liberty Center va fi singurul mall din Romania cu patinoar permanent.

Investitia totala in Liberty Center depaseste 70 de milioane de euro. Mall-ul a fost deja inchiriat in proportie de peste 70%, printre chiriasi numarandu-se ancore precum Altex (o suprafata de 2.300 mp), Billa (supermarket 2.200 mp) si Sprider Stores (1.400 mp).

De asemenea Marks and Spencer, Sephora, Next (al doilea magazin deschis in Romania), Pizza Hut, KFC, NOMINO O'Neill & The North Face, Leonardo, Game World, Centrofarm si brandul naturist Plafar, Coffee Heaven, Living si Asia vor fi prezente in Liberty Center.

Al treilea proiect dezvoltat pe piata din Romania este NewTown Residence, ansamblul rezidential ce cuprinde 651 de apartamente in zona Dristor din Bucuresti. Prima faza de constructie, care consta in finalizarea si livrarea a 316 de apartamente se va incheia in decembrie 2008, urmand ca in august 2009 sa fie predate restul de 335 de apartamente.

Preturile locuintelor din NewTown Residence incep de la 1.280 euro/mp plus TVA, proiectul absorbind o investitie totala de 85 milioane de euro.

Mivan Group face parte dintre marile companii internationale de constructii, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat.

Moritz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din Irlanda. Fondat de peste 25 de ani, de catre Mick Whelan, Moritz Group este activ in proiecte de investitii si dezvoltare rezidentiala si comerciala. Moritz Group are activitati independente in Romania incepand din anul 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri