In ciuda acestei evolutii, creditele ipotecare nu reprezinta decat 3,4% din PIB-ul Romaniei, fata de 50% in cazul tarilor dezvoltate din Europa.

Pentru a-si consolida pozitia, Coldwell Banker Affiliates of Romania va lansa din luna mai serviciul Coldwell Banker Mortgage, ce va permite clientilor sa isi finanteze achizitiile imobiliare.

Serviciul CB Mortgage va actiona ca un broker de credite si va fi prezent in toate filialele Coldwell Banker Affiliates of Romania din tara, completand oferta de servicii adiacente celor imobiliare.

„Targetul nostru este sa devenim lider de piata in intermedierea de credite, target realizabil prin volumul de clienti pe care ii avem in branch-urile noastre din Capitala precum si din Ploiesti, Brasov, Campulung sau Piatra Neamt”, a declarat Marius Andronache, Managing Director al Coldwell Banker Mortgage, Valuation & Research.

Marius Andronache a fost numit Managing Director al Coldwell Banker Mortgage, Valuation & Research, el fiind responsabil pentru implementarea noului brand CB Mortgage si a celorlalte doua servicii Valuation si Research. Inainte de a se alatura echipei Coldwell Banker, Andronache a lucrat la BAT, Michelin, Metro Cash & Carry si la cel mai mare fond de investitii sud-estul Europei, Global Finance.

Citeste si:

Reprezentatii Coldwell Banker sunt de parere ca, in urma eforturilor Federatiei Europene a Creditului Ipotecar de a integra toate pietele creditelor ipotecare, bancile vor intreprinde tot mai multe eforturi pentru a trece peste obstacolele pietelor locale si a-si diversifica ofertele.

In acelasi timp, din cauza cresterii concurentei, dezvoltatorii vor fi nevoiti sa nu mai creasca preturile si sa incheie acorduri speciale cu bancile pentru a facilita cumpararea unei locuinte noi.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este reprezentantul localul al uneia dintre cele mai cunsocute companii imobiliare la nivel mondial si ofera servicii de consultanta si brokeraj pe toate segmentele pietei: rezidential, birouri, industrial, retail, terenuri si investitii. In prezent, compania are sapte puncte de lucru: trei in Bucuresti si patru in afara Capitalei: la Ploiesti, Campulung, Brasov si Piatra Neamt.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 46 de tari cu 3.800 de birouri si 120.000 de brokeri.