Pretul locuintelor mono-familiale din Statele Unite a continuat sa scada in februarie, in conditiile in care in 17 din cele 20 de regiuni analizate au fost inregistrate ieftiniri anuale record, potrivit indicelui Standard & Poor\'s/Case Shiller al pretului caselor, relateaza Reuters., citat de NewsIn.

Indicele compozit pentru 20 de zone metropolitane a scazut in februarie cu 2,6% fata de luna anterioara, pana la 175,94 puncte, si cu 12,7% fata de a doua luna din 2007.

Standard & Poor's a anuntat ca indicele pentru 10 regiuni metropolitane a scazut in februarie cu 2,8% fata de ianuarie, pana la 190,58 puncte, declinul anual fiind de 13,6%.

Opt dintre cele 20 de zone metropolitane au inregistrat cele mai mari ieftiniri lunare in februarie, potrivit Standard & Poor's.

Ritmul ieftinirilor lunare s-a accelerat in februarie, in conditiile in care in ianuarie indicele pentru 20 de orase a scazut cu 2,4%, iar cel pentru 10 orase a pierdut 2,3% in ianuarie.

"Cifrele nu arata ca declinul ar fi ajuns la o limita inferioara", a precizat presedintele comitetului pentru indici al Standard & Poor's, David Blitzer, citat de Reuters.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
SUA, recompensa de 10 mil. dolari pe capetele sefilor Al-Qaida