Colony a declarat ca isi va majora detinerea in Accor pana la aproximativ 20% in lunile urmatoare, iar Eurazeo va acumula aproximativ 10% si va incerca sa obtina un loc in consiliul de administratie al Accor.

Grupul a precizat ca vrea o garantie de la Colony si Eurazeo conform careia acestia nu vor cauta sa obtina controlul companiei Accor, urmand a redacta un pact de stabilitate al actionariatului.

Compania franceza Accor este unul dintre cei mai mari operatori hotelieri din lume, detinand marci precum Novotel, Sofitel si Ibis, avand o valoare de piata de aproximativ 12,5 miliarde euro (19,3 miliarde dolari).

Citeste si:

"Majorarea participatiilor de catre Colony Capital si Eurazeo demonstreaza increderea in echipa de management, potentialul de crestere si taria activelor proprii ale Accor", au declarat companiile.

Colony Capital si-a consolidat incet prezenta in Accor in cursul anului trecut, compania imobiliara detinand deja 10% din grupul hotelier.

Accor a afisat in februarie majorarea cu 76% a profitului net obtinut in 2007, in ciuda faptului ca grupul a raportat luna trecuta o scadere de 5,1% a vanzarilor obtinute in primul trimestru din 2008, din cauza slabiciunii dolarului fata de euro.