Companiile Colony Capital si Eurazeo intentioneaza sa isi majoreze participatia in grupul hotelier si de servicii Accor la aproximativ 30%, nedorind insa controlul total, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Colony a declarat ca isi va majora detinerea in Accor pana la aproximativ 20% in lunile urmatoare, iar Eurazeo va acumula aproximativ 10% si va incerca sa obtina un loc in consiliul de administratie al Accor.

Grupul a precizat ca vrea o garantie de la Colony si Eurazeo conform careia acestia nu vor cauta sa obtina controlul companiei Accor, urmand a redacta un pact de stabilitate al actionariatului.

Compania franceza Accor este unul dintre cei mai mari operatori hotelieri din lume, detinand marci precum Novotel, Sofitel si Ibis, avand o valoare de piata de aproximativ 12,5 miliarde euro (19,3 miliarde dolari).

"Majorarea participatiilor de catre Colony Capital si Eurazeo demonstreaza increderea in echipa de management, potentialul de crestere si taria activelor proprii ale Accor", au declarat companiile.

Colony Capital si-a consolidat incet prezenta in Accor in cursul anului trecut, compania imobiliara detinand deja 10% din grupul hotelier.

Accor a afisat in februarie majorarea cu 76% a profitului net obtinut in 2007, in ciuda faptului ca grupul a raportat luna trecuta o scadere de 5,1% a vanzarilor obtinute in primul trimestru din 2008, din cauza slabiciunii dolarului fata de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CORONAVIRUS | Consultant: Nu este posibilă o prăbușire ca în 2008
Setari Cookie-uri