Dezvoltatorul imobiliar Global Trade Centre (GTC) si-a extins activitatea in Rusia, platind 26,8 milioane de euro pentru 50% dintr-un proiect de birouri, situat in Vyborgsky, un cartier din St. Petersburg.

Complexul de birouri se va desfasura pe o suprafata totala de 4,3 ha si va avea o suprafata neta de 110.000 metri patrati, fiind dezvoltat in perioada 2011-2013. Proiectul este amplasat la 1,5 km de centrul orasului St. Petersburg si va aduce din inchirierea spatiilor un profit anual de 53 milioane de euro.

GTC Rusia, este detinuta in proportie de 95% de Globe Trade Centre S.A.

Tranzactia, ce va fi finalizata la sfarsitul acestei luni, reprezinta un joint venture intre GTC si o companie controlata de Menora Mivtachim Holdings. Menora Mivtachim este una dintre societatile de aisgurari de top din Israel, cu o valoare a activelor de 14 miliarde de dolari, fiind prezenta pe pietele imobiliare din Europa Occidentala.

St. Petersburg este al doilea oras ca marime din Rusia, cu o populatie de 4,6 milioane de locuitori. La sfarsitul anului trecut, avea un total de 590.000 metri patrati de spatii de birouri clasa A si B. Circa 170.000 de metri patrati de spatii office au fost construiti in 2007.

In Romania, GTC activeaza din anul 1999, prin reprezentanta GTC Real Estate Investments Romania, detinuta in proportie de 94,6% de GTC Polonia.

GTC Real Estate Investments Romania are in plan investitii de circa 500 de milioane de euro in urmatorii trei ani in proiecte imobiliare in tara.

Compania a mai administrat construirea, ocuparea si vanzarea pentru cladirile de birouri Europa House si America House, iar in prezent administreaza proiectele de birouri Aurora Business Park si City Gate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri