Banca austriaca Investkredit Bank, parte a grupului Volksbank, a acordat un imprumut de 28 de milioane de euro pentru finantarea primului ansamblu de birouri de clasa A dezvoltat in Timisoara, proiectul City Business Center, realizat de ModaTim Investment.
Suma acordata asigura atat refinantarea imprumutului contractat initial de ModaTim Investment SA pentru construirea primei cladiri cat si realizarea celei de-a doua cladiri in cadrul complexului. In acelasi timp, finantarea este destinata si pregatirii etapelor urmatoare de dezvoltare a proiectului, inclusiv achizitia altor terenuri.

Prima cladire, cu o valoare a investitiei de opt milioane euro, a fost finalizata anul trecut si are o suprafata construita de aproximativ 10.000 mp (din care aproximativ 7.500 suprafata neta inchiriabila si 2.000 mp retail). De la inaugurarea sa in octombrie 2007, prima cladire City Business Centre este ocupata in proportie de 100% , printre chiriasi numarandu-se IBM, Vodafone, PriceWaterhouseCoopers, Unicredit Tiriac si Carpatair.

Noua cladire a ansamblului City Business Center va avea o suprafata totala inchiriabila (GLa) de 7.700 mp, din care 2.000 mp vor fi alocati spatiilor comerciale si serviciilor. Amplasat in centrul Timisoarei, proiectul va fi compus din cinci cladiri si va transforma zona intr-un adevarat district de business al orasului.

In aceasta tranzactie, Bulboaca & Asociatii au fost consultantii juridici ai Investkredit Bank.

ModaTim Investment S.A. a fost infiintata in 2005 de catre ModaTim S.A., unul din cei mai importanti jucatori din industria textila, pentru realizarea proiectului City Business Centre.

Investkredit Bank AG, Viena este centrul de competenta in domeniul finantarii sectorului corporativ si imobiliar din cadrul grupului austriac Volksbank. In afara Austriei banca este prezenta in Germania si in sase tari din Europa

Centrala si de Est precum Polonia, Romania, Cehia, Slovacia, Ungaria si Ucraina. In Romania, Investkredit Viena a realizat finantari de peste 60 milioane de euro de la inceputul acestui an.

Societatea civila de avocati Bulboaca & Asociatii a fost infiintata la inceputul anului 2007 oferind servicii juridice in favoarea corporatiilor si institutiilor financiare nationale si multinationale in diverse domenii precum finante-banci, piata de capital, dreptul societatilor comerciale, fuziuni & achizitii, energie, litigii, proprietate intelectuala, concurenta, imobiliare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri