GE Real Estate si Helios Phoenix vor incepe in acest an construirea a 6 parcuri logistice de clasa A, care vor totaliza 315.000 de metri patrati, in principalele orase din Romania, parte a unui proiect comun de 175 mil euro, semnat in vara lui 2007, a anuntat compania de consultanta DTZ Echinox
Centrele logistice si de distributie vor fi localizate langa autostrazi si principalele cai de transport, dar si in apropierea aeroporturilor, iar investitiile vor fi realizate ca raspuns la cererea mare de pe piata romaneasca.

"Cele sase parcuri, dezvoltate sub brandul Olympian Parks, urmeaza a fi construite in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj si Oradea. Constructia parcurilor de la Brasov, Bucuresti (Chiajna) si Timisoara va fi demarata in al doilea trimestru al anului, iar pentru cele din Cluj, Constanta si Oradea lucrarile vor fi initiate in trimestrul al treilea din 2008", se mai arata in comunicatul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Grupurile GE Real Estate Central & Eastern Europe si Helios Phoenix au anuntat in vara anului trecut ca au contribuit cu 175 milioane euro pentru a crea o companie cu capital mixt care avea ca scop constructia de parcuri de logistica in Romania. Aceasta operatiune a marcat totodata si intrarea grupului GE Real Estate pe piata imobiliara din Romania, care are ca drept obiectiv primar construirea de depozite de logistica si distributie in cele mai mari orase ale tarii.

GE Real Estate a investit peste doua miliarde de euro in sectorul de retail, birouri, constructii industriale si de logistica, in Cehia, Polonia, Slovacia, Romania, Rusia, Ungaria si Turcia.

Phoenix Real Estate este prezent pe piata romaneasca inca din 2001. Helios Properties este o companie britanica specializata in constructia de hale, care, impreuna cu Phoenix Real Estate au creat in 2006 o companie cu capital mixt pentru dezvoltarea si administrarea halelor industriale si amplasamentelor de logistica din Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri