Centrele logistice si de distributie vor fi localizate langa autostrazi si principalele cai de transport, dar si in apropierea aeroporturilor, iar investitiile vor fi realizate ca raspuns la cererea mare de pe piata romaneasca.

"Cele sase parcuri, dezvoltate sub brandul Olympian Parks, urmeaza a fi construite in Bucuresti, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj si Oradea. Constructia parcurilor de la Brasov, Bucuresti (Chiajna) si Timisoara va fi demarata in al doilea trimestru al anului, iar pentru cele din Cluj, Constanta si Oradea lucrarile vor fi initiate in trimestrul al treilea din 2008", se mai arata in comunicatul companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Grupurile GE Real Estate Central & Eastern Europe si Helios Phoenix au anuntat in vara anului trecut ca au contribuit cu 175 milioane euro pentru a crea o companie cu capital mixt care avea ca scop constructia de parcuri de logistica in Romania. Aceasta operatiune a marcat totodata si intrarea grupului GE Real Estate pe piata imobiliara din Romania, care are ca drept obiectiv primar construirea de depozite de logistica si distributie in cele mai mari orase ale tarii.

GE Real Estate a investit peste doua miliarde de euro in sectorul de retail, birouri, constructii industriale si de logistica, in Cehia, Polonia, Slovacia, Romania, Rusia, Ungaria si Turcia.

Phoenix Real Estate este prezent pe piata romaneasca inca din 2001. Helios Properties este o companie britanica specializata in constructia de hale, care, impreuna cu Phoenix Real Estate au creat in 2006 o companie cu capital mixt pentru dezvoltarea si administrarea halelor industriale si amplasamentelor de logistica din Romania.