“Cea mai cautata zona din punct de vedere al dezvoltarilor rezidentiale este zona Golful Regal. Aici au fost anuntate doua proiecte rezidentiale, unul fiind Piatra Arsa, cel mai mare proiect rezidential din zona Busteni, care cuprinde patru vile cu un total de 28 apartamente”, a declarat Claudia Scarlat, consultant imobiliar DTZ Echinox.

Pana in prezent, au fost livrate doua vile, apartamentele fiind in totalitate vandute, iar cele doua vile ramase vor fi livrate la sfarsitul anului 2008, ramanand disponibile trei unitati. Pretul mediu este de 1.260 euro/mp plus TVA.

Cele mai ridicate preturi pe mp se inregistreaza in cadrul proiectului Golful Regal Residence, unde 2.043/mp plus TVA este pretul unui apartament de doua camere situat la ultimul nivel si avand o terasa de 28 mp.

In prezent, piata rezidentiala din Busteni se dezvolta preponderent in sectorul unitatilor unifamiliale, fiind reprezentata de vile cu un numar destul de redus de apartamente.

Cele mai ridicate preturi le au apartamentelor situate la ultimele doua niveluri. In cazul ansamblului Valea Alba, ce va fi livrat in al doilea trimestru din 2009, preturile de vanzare se situeaza intre 1.000 – 1.690 euro/mp.

Citeste si:

In Sinaia, exista 41 unitati rezidentiale si au fost anuntate alte 910, ce vor fi livrate pana la sfarsitul anului 2010.

Cea mai cautata zona din punct de vedere al dezvoltarilor rezidentiale din Sinaia este zona castelului Peles, unde pana la sfarsitul acestui an vor fi livrate doua ansambluri rezidentiale: Bloc Ferdinand II si Proiectul rezidential Habitat+.

In ceea ce priveste ansamblurile rezidentiale noi dezvoltate in Sinaia, preturile variaza intre 1.200 – 2.130 euro/mp.Cel mai ridicat pret se inregistreaza in cazul unei unitati rezidentiale din cadrul proiectul rezidential Stil Furnica, ce va fi livrat la sfarsitul anului 2009.

“Atat Busteni, cat si Sinaia, se dovedesc a avea un potetial ridicat pentru dezvoltarile rezidentiale, jucatori precum Detea Group si Future Group alegand aceste zone pentru noi investitii rezidentiale”, a incheiat reprezentantul DTZ Echinox.