Lucrarile de extindere ale Iulius Mall Timisoara au fost incepute din toamna anului trecut, timp in care s-a lucrat la eliberarea terenului de utilitati sau stramutarea acestora pe alte pozitii. Pana la sfarsitul acestei luni, majoritatea lucrarilor privind infrastructura noilor componente ale complexului vor fi deja finalizate. "Practic, se lucreaza in paralel la doua proiecte: extinderea Iulius Mall si constructia ansamblului rezidential Saphir", a declarat directorul Iulius Mall Timisoara, Florin Dumitrescu, citat de NewsIn.

In prezent, Iulius Mall Timisoara are o suprafata totala de 83.000 de metri patrati, insa la finalul lucrarilor aceasta se va ridica la 177.613 metri patrati. Cei 94.613 metri patrati care vor forma noul corp al Iulius Mall vor fi structurati pe cinci niveluri. Doua dintre niveluri sunt rezervate parcarii acoperite de 1000 de locuri. Un alt nivel, respectiv 14.000 de metri patrati, este deja inchiriat companiei Auchan, care isi va deschide aici primul hipermarket din partea de vest a tarii.

Alti 3.000 de metri patrati sunt destinati pentru Food Court care va avea 1.700 de locuri. Restul suprafetelor vor fi folosite pentru a aduce in premiera in Timisoara retaileri nationali si internationali. Prima confirmare a venit din partea Inditex care va deschide in Iulius Mall Timisoara cinci magazine: Zara, Pull and Bear, Bershka, Oysho si Stradivarius.

Ca obiective la finalizarea noii constructii, Iulius Mall Timisoara si-a propus ridicarea traficului anual de la 9,8 milioane, cat este in prezent, la 12 milioane de clienti, iar cifra de vanzari anuala va creste de la 160 (estimat pentru 2008) la 250 de milioane de Euro in 2009.

Citeste si:

Pentru extinderea Iulius Mall Timisoara, compania va investi 45 de milioane de euro, iar suma nu include si investitiile pe care Iulius Group le face in ansamblul rezidential „Saphir”, aflat in imediata apropiere a IuliusMall Timisoara. Complexul rezidential a existat inca de la inceput in planurile companiei, iar acum timisorenii au posibilitatea sa opteze pentru unul dintre cele 273 de apartamente care vor fi construite.

Iulius Group va definitiva intreg proiectul de extindere al IuliusMall Timisoara in primavara anului 2009.

Iulius Mall Timisoara a fost inaugurat in octombrie 2005, fiind al doilea mall din reteaua lansata la nivel national de catre Iulius Group. Investitia initiala a grupului a fost de 45 milioane de euro. In prezent, Iulius Mall Timisoara are 232 de magazine ale unor branduri nationale si internationale. Iulius Mall Timisoara a avut in 2007 o cifra de vanzari de 142 de milioane de euro.