“Mercury Logistics Park este pozitionat la circa 23 km vest de Bucuresti, pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti. Cele sapte unitati planificate, in suprafata totala de 90.000 mp, vor include hale industriale, spatii de depozitare, de distributie, precum si spatii de birouri. Investitia se ridica la peste 54 milioane de euro”, a declarat Irina Iliescu, Agency Consultant in cadrul King Sturge, agentul exclusiv pentru inchirierea proiectului.

Mark Mannering, Co-Director la King Sturge, este de parere ca, in perioada de boom a pietei imobiliare romanesti, atentia dezvoltatorilor a fost concentrata mai mult pe segmentele comercial, rezidential si birouri, insa segmentul logistic prezinta un potential urias in Romania. Potrivit acestuia, in prezent, piata spatiilor logistice se confrunta insa cu dificultati legate de infrastructura, accesul dificil si conectarea la sistemul de utilitati.

Pe de alta parte, Leslie Warren, European Development Manager pentru dezvoltatorul parcului logistic - Helios Phoenix – este de parere ca nivelul de calitate livrat al depozitului va asigura eficacitatea operationala a serviciilor desfasurate de un transportator de talia Dumagas.

Citeste si:

„Intentionam pornirea lucrarilor de constructie pentru cea de-a patra unitate de 10.000 mp, livrabila spre sfarsitul anului si propunem spre inchiriere restul de patru unitati ale proiectului - in total, 55.800 mp, pe care estimam ca le vom livra in urmatorii doi ani. Unitatile 1 si 2 au fost inchiriate companiilor Minimax (14.000 mp) si Delamonde (10.000 mp) pe o perioada de zece ani”, a adaugat Leslie Warren.

Mercury Logistics Park a fost vandut prima data, la sfarsitul anului 2005 de catre developerul Phoenix Real Estates companiei Helios Properties, consultantul tranzactiei fiind, la acea vreme, compania Eurisko.Ulterior Mercury Logistics Park a fost cumparat de grupul de administrare a investitiilor Heitman, iar Helios Phoenix raman in continuare dezvoltatorii proiectului.

King Sturge si-a deschis filiala in Bucuresti in anul 2006. King Sturge LLP, cu sediul in Londra, este una din primele 10 companii de consultanta imobiliara din Europa, avand o retea cuprinzatoare de peste 165 de birouri independente si asociate in lume, incluzand Asia Pacific si America de Nord.