„In Bucuresti, la aceasta data, nu mai exista nici un metru patrat pe care sa mai putem construi ceva, desi in Bucuresti s-au realizat niste programe serioase, ca marime. Aceeasi situatie o avem si la Timisoara. La Ploiesti am mai facut ceva, in aceasta primavara, dar se pare ca si acolo lucrurile s-au inchis. In general, in orasele mari e o problema, Constanta, Ploiesti, Timisoara, Iasi, acolo unde sunt peste 300.000 de locuitori”, a declarat Popescu , citat de NewsIn.

Acesta a mai afirmat ca, din 2006, Primaria Cluj-Napoca a solicitat sprijin pentru un singur bloc, cu 12 apartamente, a carui constructie va incepe in toamna acestui an.

„Din pacate, Clujul si alte orase din Romania se confrunta cu probleme deosebite cu privire la terenuri. Nu mai au terenuri la dispozitie pe care sa putem promova aceste proiecte. Din aceasta cauza, pe aceasta categorie de autoritati noi lucram mai putin”, a mai afirmat directorul general al ANL.

Citeste si:

Popescu a spus ca in lipsa unor solictari din partea resedintelor de judet de marirea celor mentionate, programele ANL se muta in zonele urbane mai putin populate.

„In masura in care sunt solicitari construim si in zonele limitrofe. La Cluj mai avem la Huedin, Gherla si Turda. La Huedin avem 2 amplasamente, cu 45 si 9 apartamente, la Gherla 20 si la Turda 48 de apartamente, sunt proiecte care intra acum in finantare. Si ca propuneri avem solicitari in Apahida (n.red. – Consiliul Judetean Cluj doreste sa contruiasca 120 de apartamente pentru tinerii rezidenti care vor lucra la Spitalul Regional de Urgenta)”, a spus Gheorghe Popescu, adaugand ca, in total, pe judetul Cluj exista solicitari pentru 1.000 de apartamente construite din fonduri ANL, printre care se numara si primariile din comunele Bontida, Jucu, Mintiu Gherlii, Iara, Aghiresu sau Iclod.

Directorul general al ANL a mai afirmat ca, pana la sfarsitul anului, vor fi finalizate 3.100 de apartamente ANL, iar in acest moment se afla in lucru peste 8.000. Totodata, ANL are in acest moment peste 150.000 de solicitari pentru finantare de constructie de apartamente.