Compania olandeza CTP Invest a semnat cu primaria comunei Madaras contractul de concesiune pentru cea de-a patra locatie din Romania, a doua din vestul tarii, investitia totala in constructia parcului industrial fiind estimata la 50 milioane de euro pe o perioada de 6 ani.
Locatia de 67 hectare este situata langa Salonta, in judetul Bihor si va face parte din reteaua de proiecte industriale CTPark Network, dezvoltate de CTP.

Lucrarile de constructie sunt programate sa inceapa in 2009, dupa ce va fi incheiat procesul de urbanizare si pre-dezvoltare. CTP Invest isi propune astfel sa continue extinderea retelei CTPark Network in intreaga regiune.

"Zona de vest a Romaniei a devenit un punct de interes pentru investitori in ultimii ani. De asemenea, proiecte de succes ale diferitelor companii au reflectat interesul acestora pentru zona. Orasele Timisoara si Arad au fost lideri in ultimii ani, iar orasul Oradea, mai aproape de zona de nord, este ultimul venit, recent descoperit. CTP Invest considera regiunea Madaras - Salonta o alternativa interesanta la regiunea Timisoara, in principal datorita disponibilitatii fortei de munca", au declarat reprezentantii companiei.

Noua dezvoltare CTPark va oferi spatiu atat companiilor nationale, cat si celor internationale, implicate in domeniul productiei si logisticii. Proprietatile oferite includ unitati pentru industria usoara nepoluanta si depozite cu o capacitate de cel putin 3.000 mp. Parcul va oferi facilitati customizate care vor fi proiectate si construite in concordanta cu cerintele clientilor.

CTP si-a inceput activitatea initial in Europa Centrala si de Est (CEE) in anul 1996. In prezent, reteaua CTPark este un sistem integrat de parcuri industriale si de afaceri avand locatii strategice in intreaga regiune CEE, in 36 de puncte. Majoritatea sunt localizate in Cehia si Slovacia, iar restul in Polonia si in Romania. CTP detine, de asemenea, proprietati in Europa de Vest, Germania, Franta si Austria. In total, CTP are peste 1,4 milioane de mp de proprietati, incluzand portofoliul CTPark Network.

Activa in Romania din decembrie 2006, CTP dezvolta in prezent in Romania alte trei parcuri, CTPark Bors, langa Oradea, CTPark Pitesti, pe autostrada A1, km 94 si CTPark Turda, in judetul Cluj.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri