Lotul de teren are o suprafata de 17.000 metri patrati in orasul polonez Leszno si va fi folosit de companie pentru dezvoltarea unui centru comercial modern si a unor spatii de divertisment. Acesta este cel de-al doilea proiect pe care Plaza Centers il dezvolta in Polonia dupa listarea la Bursa din Varsovia in luna octombrie a anului trecut si reprezinta cel de-al 13-lea proiect al companiei in aceasta tara, potrivit NewsIn.

La finalizarea noului proiect din Polonia, centrul comercial si de divertisment va dispune de o suprafata inchiriabila de 23.000 mp si circa 450 de locuri de parcare. Noul centru comercial va oferi spatiu pentru circa 70 de magazine, cu o szuprafata totala inchiriabila de 16.000 mp. Proiectul va beneficia de un buget de investitie de 37 milioane de euro, iar constructia va incepe la jumatatea anului 2009 si are ca termen de finalizare sfarsitul anului 2010.

Plaza Centeres a construit, administrat si vandut, inca din anul 1996, in total sapte centre comerciale in Polonia si a demarat constructia a alte patru noi centre localizate in localitatile Suwalki, Torun, Kielce si Zgorzelec, dar si a unui proiect mixt in Lodz.

Citeste si:

Compania a achizitionat recent si un lot de teren in Targu Mures unde intentioneaza sa construiasca un centru comecial si de divertisment, investitie de circa 75 milioane euro. Constructia, in stil western, va avea o suprafata de 32.000 metri patrati inchiriabili, pentru circa 120 de unitati comerciale. Pe acel lot de teren va fi dezvoltata si o cladire de birouri de 2.600 mp si 1.000 de locuri de parcare. Construirea centrului comercial va fi demarata spre sfarsitul anului 2008 si va avea ca termen de finalizare sfarsitul anului 2010.

Achizitia din Targu Mures reprezinta cel de-al saselea proiect al companiei pe piata din Romania. Celelalte proiecte ale dezvoltatorului sunt in Slatina, Iasi, Timisoara, Miercurea Ciuc, Hundeoara si, cel mai important, Casa Radio din Bucuresti.

In total, Plaza Center are in prezent in stadiu de dezvoltare circa 750.000 mp de spatii de retail in Romania, cu termen de finalizare 2008 pana in 2012. Plaza Centers a intrat pe piata din Romania la sfarsitul lui 2006. Plaza Centers NV este cotata si la Bursa de Valori Londra si isi desfasoara activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est.