Eyemaxx Real Estate, unul dintre cei mai puternici dezvoltatori imobiliari din Europa Centrala si de Est, in parteneriat cu fondul austriac de investitii Immoeast si compania de constructii Habau, investesc 50 de milioane de euro in LogCenter Ploiesti, al doilea parc logistic construit de Eyemaxx in Romania.

LogCenter Ploiesti este situat la sapte km fata de centrul orasului Ploiesti, pe DN72 spre Targoviste, avand o suprafata de depozitare de 60.000 mp si 11.700 mp de spatii de birouri, parcul fiind dezvoltat pe un teren de 39 hectare. Din punct de vedere al conexiunilor rutiere, Log Center Ploiesti se va situa la 800 m de viitoarea Autostrada Bucuresti – Brasov.

Dupa LogCenter Timisoara, operational de la inceputul anului 2008, acesta este cel de-al doilea parc logistic la care Eyemaxx a inceput constructiile, prima faza de dezvoltare urmand sa fie finalizata la sfarsitul acestui an.

Compania Eyemaxx Real Estate tinteste piata de logistica si retail pe termen mediu si cea de cladiri de birouri si proiecte rezidentiale pe termen mai lung. Cele zece proiecte de parcuri logistice si/sau industriale, sunt localizate in Timisoara, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca, Bacau, Craiova, Constanta, Oradea si Targu-Mures, investitia totala ridicandu-se la aproximativ 500 milioane de euro.

Proiectul de retail al Eyemaxx este reprezentat de construirea unui mall in Targu-Jiu, ce va fi finalizat pana la sfarsitul anului viitor, in timp ce proiectele logistice urmeaza sa fie finalizate pana in anul 2011.

Eyemaxx Real Estate este un grup austriac de dezvoltare in domeniul imobiliar cu proiecte de mare amploare in Romania si alte tari din Europa Centrala si de Est: Bulgaria, Serbia, Slovacia, Cehia, Ungaria, Ucraina si Rusia. Grupul este specializat in centre comerciale, dezvoltari logistice si cladiri de birouri.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la peste 1,4 miliarde de euro si a anuntat anul trecut ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de 731 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare in Romania, astfel incat valoarea portofoliului detinut aici va creste in urmatorii ani la 2,1 miliarde de euro.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
CTP ajunge la 1 MIL. mp in Romania de spatii logistice