Doi investitori privati, unul din Bulgaria si altul din Spania, au alocat circa 400 milioane de euro pentru construirea unui proiect imobiliar mixt compus din cladiri rezidentiale spatii de birouri si centre comerciale in apropierea garii din capitala Bulgariei, Sofia, potrivit Dnevnik.

"Investitorii spanioli si cei bulgari si-au unit de curand fortele pentru a dezvolta un complex imobiliar numit "Five Towers of Sofia", investitie care se va ridica la 400 milioane de euro", a declarat Krasimir Dimitrov, reprezentantul unei companii de consultanta din tara vecina.

Cei doi investitori, Techno Residential Park din Bulgaria si Urbas Guadahermosa din Spania, vor finanta in parti egale proiectul care are ca termen de finalizare sfarsitul anului 2012. Proiectul "Five Towers of Sofia" va avea o suprafata totala construita de 525.000 mp si va include 360.000 mp spatii rezidentiale, 40.000 mp spatiu pentru centre comerciale si 120.000 mp destinati cladirilor de birouri.

In paralel, Riofisa, un alt investitor spaniol, companie care deruleaza in Romania in parteneriat cu Tiriac Imobiliare doua proiecte imobiliare, are in derulare un proiect asemanator celor doua companii in aproperea garii centrale din Sofia. Compania spaniola si-a propus sa mai investeasca circa 335 milioane de euro in constructia a mai multe centre comerciale si cladiri de birorui pana in 2010 in Bulgaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri