Proiectul "Sibiu-Capitala Culturala Europeana" a facut ca investitiile in oras sa duca la o explozie a preturilor terenurilor, diferenta fata de anul 2006 fiind de 50%, sustin consultantii imobiliari ai CBRE Eurisko.
"In cele mai multe zone, preturile terenurilor inregistreaza valori egale cu cele din Capitala, un exemplu fiind centrul Sibiului unde s-a ajuns la valori de 1.500 euro/mp si chiar peste", sustin analistii imobiliari.

Cererea exponentiala pentru terenuri a ridicat pretul loturilor disponibile, iar pe masura ce suprafetele din oras s-au diminuat, investitorii si dezvoltatorii si-au indreptat atentia catre periferie unde au gasit noi loturi de teren la preturi scazute, au mai declarat acestia, potrivit NewsIn.

Pentru dezvoltatorii cu destinatie rezidentiala, zonele de interes sunt in continuare cele din centrul istoric, precum si din cartierele Mihai Viteazul, Hipodrom sau Turnisor, unde gasim preturi intre 550 si 1.500 euro/mp. In suburbii, zonele preferate sunt Cristian, Cisnadie, Selimbar si Terezian, unde preturile loturilor de teren ating valori cuprinse intre 60-150 euro/mp.

Pentru dezvoltarii de birouri sunt cautate zone cat mai apropiate de centru si care dispun de infrastructura, unde preturile terenurilor ating valori de 1.000-2.000 euro/mp.

In prezent, piata spatiilor de birouri din Sibiu nu este foarte bine reprezentata, mare parte din stcoul actual fiind format din cladiri vechi renovate. Nivelul chiriilor pe acest segment al pietei imobiliare, in cladiri noi este intre 10-17 euro/mp, iar in cladirile vechi de 8-10 euro/mp.

In ceea ce priveste terenurile pentru dezvoltarea zonelor industriale, a parcurilor si a suprafetelor de depozitare, acestea sunt situate in partea de vest a orasului, respectiv in Sura Mare, iesirea spre Cluj si Alba Iulia dar si in zona de est a orasului unde se afla iesirea spre Agnita.

"De o importanta deosebita privind viitoarele dezvoltari este construirea soselei de centura, care va conecta orasul cu toate punctele de interes din tara", mai spun analistii CBRE/Eurisko.

Eurisko Consulting a fost achizitionata anul acesta, in urma unei tranzactii de 35 de milioane dolari, de catre compania de servicii imobiliare CB Richard Ellis (CBRE).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri