JLL va plati 213 milioane de dolari bani gheata si 100 milioane de dolari in actiuni, restul sumei urmand a fi platita peste cinci ani. Acordul implica si un potential de performanta pe baza de plati, care ajunge pana la 114 milioane de dolari pe o perioada de 4,5 ani de la data incheierii afacerii.

Tranzactia, care se va finaliza in cel de-al treilea trimestru al anului, nu include serviciile de retail ale Staubach si nici pe cele de investitii, aceste doua divizii continuand sa opereze conform licentelor initiale.

In urma acestei preluari, compania de consultanta imobiliara DTZ Holdings Plc. a anuntat ca a incheiat parteneriatul pe care il avea cu Staubach, pierzand astfel aproximativ 600 de angajati din 28 de birouri.

JLL isi va consolida astfel pozitia pe piete cheie precum New York, Washington, Chicago sau Dallas, aceasta fiind a
28-a achizitie pe care o face din anul 2006. In anul 2005, JLL a cumparat Spaulding & Slye, o companie imobiliara din Boston, pentru 150 milioane de dolari bani gheata. Aceasta a fost o tranzactie de dimensiuni reduse, Staubach fiind o companie mult mai mare, cu 1.600 de angajati si 70 de birouri, avand o in 2007 venituri totale de 2,7 miliarde de dolari.

Citeste si:

Roger Staubach, fostul jucator al Ligii Nationale de Fotbal si cel care a pus bazele companie Staubach in anul 1977, se va alatura conducerii JLL, preluand functia de presedinte executiv pentru operatiunile din America.

Firma nou creata va avea 33.700 de angajati in intreaga lumea, dintre care 11.500 vor fi in America. Tranzactia va adauga inca 14 birouri la cele 54 detinute de JLL in America, iar la nivel global, numarul birourilor va ajunge la 184.
Jones Lang LaSalle a incheiat 13 achizitii in 2007 si opt in acest an, insa preluarea Staubach, care se negocia inca din luna ianuarie, este cea mai mare dintre tranzactii.

Jones Lang LaSalle furnizeaza servicii de consultanta pentru achizitii si vanzari de proprietati, investitii si management imobiliar, fiind prezenta cu peste 150 de reprezentante in peste 450 de orase din 50 de state.