Fondul de investitii imobiliare Atlas Estates va investi aproximativ 180 milioane de euro in dezvoltarea unui proiect rezidential cu 1.200 de apartamente, situat in zona Garii Obor din Bucuresti, pe locul fostei fabrici de ulei Solaris.
Lucrarile de constructie vor incepe in prima parte a anului viitor, in prezent compania aflandu-se in faza finala a procesului de avizare pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ). La sfarsitul lunii mai, firma locala Tab Construct a finalizat procesul de demolare a fostei fabrici, proprietatea Solaris, de aproximativ 32.000 mp, fiind achizitionata in decembrie 2006, pentru 70,2 milioane de lei (27 milioane de dolari).

„Proiectul va raspunde cererii de pe piata rezidentiala si estimam ca se va derula pe o perioada de patru ani de la data inceperii constructiei. Ne propunem sa demaram lucrarile in prima parte a anului viitor”, a declarat Libby Wiezman, Country Manager al Atlas Estates pentru Romania.

In Romania, Atlas detine trei proprietati: Hotelul Golden Tulip, de pe Calea Victoriei, un teren cu o suprafata de aproximativ 100.000 mp, in zona Pipera, in spatele Scolii Americane, achizitionat in vederea dezvoltarii unui proiect mixt, preponderent rezidential si terenul aferent fostei fabrici de ulei Solaris.

In 2007, valoarea terenurilor detinute de compania Atlas Estate Limited in Romania a urcat cu 86,73%, la 57,7 milioane de euro, de la 30,9 milioane de euro in anul anterior. Valoarea terenului aferent fabrii Solari s-a plasat la sfarsitul anului 2007 la 26,1 milioane de euro, de la 22 milioane euro in 2006.

Portofoliul investitional al companiei Atlas Estates este administrat la nivelul fiecarei tari de o firma de management specializata, in Romania activand Atlas Management Company (ROMCO).

Atlas a fost infiintata cu scopul de a dezvolta si investi in real estate in tarile din Europa Centrala si de Est. In prezent, isi desfasoara activitatea in cinci tari - Polonia, Romania, Ungaria, Slovacia si Bulgaria, unde dezvolta si vinde apartamente, birouri si spatii comerciale. Compania este bine reprezentata pe piata din Polonia, unde a dezvoltat si deschis anul trecut primul Hilton Hotel and Convention Center din Varsovia.

Grupul mai detine participatii in cadrul unor proprietati imobiliare, fiind fostul proprietar al cladirii Millenium Plaza din Varsovia si opereand in prezent Sadowa Business Park din Gdansk, Parcul Industrial Ikarus, cladirea de birouri Metropol, Ligetvaros Center si cladirea de birouri in Budapesta, precum si cladirea de birouri Atlas Housedin Sofia.

Atlas Estates este un fond de investitii listat la London Stock Exchange de la data de 1 martie 2006. Incepand cu 12 februarie 2008, compania este listata si la Warsaw Stock Exchange, fiind primul fond listat pe ambele burse.

Potrivit rezultatelor financiare ale companiei, prezentate pe 15 mai, veniturile totale ale companiei in anul fiscal 2007, incheiat la 31 martie 2008, au fost de 9,7 milioane de euro, iar profitul operational a fost de 1,5 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri