Compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania a recrutat primul sau expat, Blake Horsley, originar din Noua Zeelanda, care se va ocupa de fondurile de investitii si dezvoltatorii de retail, office si industrial pentru tranzactii de cel putin 20 de milioane de euro, a anuntat compania.

Blake Horsley s-a alaturat echipei Colliers din Romania in luna martie a acestui an, dupa ce a lucrat timp de trei ani la filiala din Wellington (Noua Zeelanda) ca Investement Sales Borker, iar apoi a coordonat echipa de inchirieri si vanzari pentru zona metropolitana a orasului. La 23 de ani, Horsley a fost cel mai tanar manager al Colliers din zona Asia Pacific.

„Piata imobiliara din Romania este in mod evident diferita fata de cea din Noua Zeelanda, sunt multe lucruri interesante aici despre care poti invata, insa la sfarsitul zilei, bazele pietei, proprietatile sale fundamentale, raman aceleasi, idiferent in ce parte a lumii te aflii”, a declarat Blake Horsley, facand o comparatie intre Colliers Romania si echipa din Noua Zeelanda.

Horsley a adaugat ca, in acest an, piata imobiliara din Romania se schimba, iar tranzactiile nu mai sunt asa numeroase precum anul trecut.

"Voi continua sa invat cat mai multe depre piata imobiliara locala si voi combina aceste lucruri cu experienta pe care am acumulat-o deja pe plan international. Voi a crea astfel o structura mult mai complexa pentru trazactii, satisfacand atat dorintele cumparatorilor cat si pe cele ale vanzatorilor", a declarat, pentru Wall-Street, Blake Horsley.

Horsley este de parere ca tot mai multe fonduri britanice de investitiii isi indreapta atentia spre est pentru profit, care acum este mult mai greu de obtinut pe pietele lor de origine.

"Romania nu mai concureaza acum doar cu vecini din estul Europei pentru aceste fonduri, ci concureaza si cu vecinii din Europa Centrala, unde aceleasi fonduri cauta bunuri avariate ca rezultat al crizei imobiliare americane", ne-a mai spus noul membru al Colliers.

"Colliers Romania are una dintre cele mai bune conditii de angajare din cate am vazut in toate birourile Colliers din lume si de aceea a dezvoltat o echipa puternica, organizata si profesionala din care sunt bucuros sa fac parte”, a adaugat Horsley.

Blake Horsley s-a aratat incantat de noua sa functie din cadrul departamentului de investitii, fiind de parere ca dezvoltarea imobiliara si cresterea economica din Bucuresti sunt impresionante.

Divizia de investitii a Colliers International a intermediat anul trecut numeroase tranzactii de peste 50 milioane de euro, cele mai importante cinci dintre acestea totalizand peste 400 milioane de euro.

Potrivit reprezentatilor Colliers, pe masura ce tot mai multi jucatori intrenationali intra pe piata imobiliara din Romania, este un lucru firesc ca si companiile sa isi recuruteze angajatii din alte tari precum Canada, Statele Unite, Marea Britanie, Canada sau Noua Zeelanda. Astfel, noii angajati aduc un set nou de cunostinte si sunt mult mai aproape de gandirea dezvoltatorilor internationali.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari, partenerul principal fiind Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si