Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale, a crescut in luna mai cu 21,9%, fiind eliberate un numar de 6291autorizatii, fata de luna aprilie 2008 si cu 8,6% fata de luna mai 2007, a informat Institutul Nationale de Statistica (INS).
In perioada ianuarie-mai 2008, s-au eliberat 23257 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 14,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent, numai in mai 2008, eliberandu-se 6291 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 62,9% sunt pentru zona rurala, mentinandu-se trendul din luna precedenta.

De asemenea, in ceea ce priveste distributia in profil regional evidentiaza o tendinta de crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in toate regiunile de dezvoltare.

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in: Sud-Muntenia (+252), Nord-Vest (+217), Sud-Vest Oltenia (+164), Nord-Est (+152) si Sud-Est (+121).

In luna mai 2008 au fost eliberate cu 499 mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale decat cele din aceeasi luna a anului precedent. In regiunile de dezvoltare cele mai importante cresteri s-au inregistrat in Sud-Muntenia (+264 autorizatii), Nord-Vest (+239 autorizatii), Bucuresti–Ilfov (+79 autorizatii) si Nord-Est (+73 autorizatii).

Astfel, din ianuarie si pana in mai s-au eliberat 23257 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 14,9% fata de perioada corespunzatoare a anului precedent. Autorizatiile de construire pentru cladiri rezidentiale, cele mai multe, au fost eliberate in regiunile de dezvoltare: Bucuresti–Ilfov (+764 autorizatii), Sud-Muntenia (+720 autorizatii), Nord-Vest (+672 autorizatii) si Nord-Est (+463 autorizatii).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri