Institutul National de Statistica (INS) va publica, pana la sfarsitul lui 2008, primul raport cu indicii de preturi din piata imobiliara locala, a anuntat presedintele institutiei, Vergil Voineagu, citat de NewsIn.

Proiectul de dezvoltare a metodologiei privind sistemul imobiliar rezidential din tara noastra va fi finantat din fonduri Phare, rapoartele urmand sa fie publicate trimestrial. Colectarea informatiilor va incepe in luna august si se va axa pe datele furnizate de notarii publici si administratiile financiare.

In plus, INS vrea sa posteze pe pagina sa de internet o aplicatie prin care populatia sa isi poata calcula proprii indici statistici, astfel incat metodologia institutiei sa devina mai transparenta si mai credibila. O aplicatie similara se gaseste pe pagina de internet a Statisticii din Marea Britanie, a mai spus Voineagu.

Institutul de Statistica deruleaza si alte proiecte din fonduri europene Phare si granturi Eurostat, care se vor concretiza in elaborarea de buletine privind accidentele de munca si problemele de sanatate, migratia, calitatea vietii din mediul rural, precum si statistici punctuale privind agricultura si mediul inconjurator.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Populatia de varsta scolara va scadea dramatic in urmatorii 40 de ani