Institutul National de Statistica (INS) va publica, pana la sfarsitul lui 2008, primul raport cu indicii de preturi din piata imobiliara locala, a anuntat presedintele institutiei, Vergil Voineagu, citat de NewsIn.
Proiectul de dezvoltare a metodologiei privind sistemul imobiliar rezidential din tara noastra va fi finantat din fonduri Phare, rapoartele urmand sa fie publicate trimestrial. Colectarea informatiilor va incepe in luna august si se va axa pe datele furnizate de notarii publici si administratiile financiare.

In plus, INS vrea sa posteze pe pagina sa de internet o aplicatie prin care populatia sa isi poata calcula proprii indici statistici, astfel incat metodologia institutiei sa devina mai transparenta si mai credibila. O aplicatie similara se gaseste pe pagina de internet a Statisticii din Marea Britanie, a mai spus Voineagu.

Institutul de Statistica deruleaza si alte proiecte din fonduri europene Phare si granturi Eurostat, care se vor concretiza in elaborarea de buletine privind accidentele de munca si problemele de sanatate, migratia, calitatea vietii din mediul rural, precum si statistici punctuale privind agricultura si mediul inconjurator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri