Compania portugheza Sonae Sierra a demarat lucrarile de constructie a unui nou centru comercial in localitatea Leiria care urmeaza a fi inaugurat in primavara anului 2010 dupa investitii totale de 75 milioane de euro, a anuntat dezvoltatorul.
Noul centru comercial va fi ridicat in prelungirea mallului "Continente de Leiria" si va dispune de o suprafata totala inchiriabila de 43.200 mp, adresandu-se unui numar de 529.000 de oameni si creand aproximativ 900 de noi locuri de munca. Centrul comercial din Leiria va ingloba in extinderea sa 108 magazine, completate cu 16 restaurante, un cinematograf cu sapte sali si un hipermarket "Continente". Odata cu deschiderea acestuia, dezvoltatorul se asteapta ca numarul total de vizitatori sa creasca de la cinci la opt milioane anual. In plus, centrul comercial va dispune si de o parcare de 2.000 de locuri de parcare.

Orasul Leiria se afla la o distanta de 146 de kilometri de Lisabona si 72 de kilometri de Coimbra. In prezent, Leiria este una dintre cele mai mari 25 orase din Portugalia, cu o populatie de tineri, 31% sub 25 de ani, si cu o mare putere de cumparare.

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 14 proiecte in dezvoltare si 15 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1 milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 de milioane de vizite.

Compania portugheza Sonae Sierra, care desfasoara activitati si pe piata imobiliara din Romania, a obtinut un profit net de 22,9 milioane euro in primul trimestru al anului, in crestere cu 20% comparativ cu primele trei luni ale anului 2007. Sonae Sierra a lansat in primul trimestru al anului 2008 un numar total de 14 centre comerciale si 15 proiecte aflate in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de un milion de metri patrati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri