Producatorul de substante chimice Chimopar Bucuresti, fosta Intreprindere Chimica Dudesti, a repus ieri in vanzare, pentru a doua oara, un teren de 72.000 mp, situat pe Bulevardul Theodor Pallady din Capitala, dupa ce la sfarsitul lunii mai actionarii se reuneau pentru a aproba vanzarea aceluiasi teren catre societatea Vinci Construction, se arata intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Terenul de 72.000 mp din Sectorul 3 fost pus in vanzare pentru prima data la sfarsitul lunii februarie, cand Chimopar a anuntat ca vrea sa-l vanda unui investitor imobiliar, care sa dezvolte unele constructii comerciale convenite in prealabil cu producatorul de substante chimice. Chimopar urma sa aiba drept de preferinta pentru rascumpararea proiectului dezvoltat de investitor, acesta fiind obligat sa depuna o scrisoare de garantie in valoare de 50 milioane euro.

Trei luni mai tarziu, la finele lunii mai, presedintele consiliului de administratie convoca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pentru a aproba vanzarea terenului catre Vinci Construction si cumpararea ulterioara de catre Chimopar a unui procent de 50% din proiectul imobiliar dezvoltat.

La inceputul acestei luni, AGEA a respins vanzarea terenului de 72.000 mp din Bucuresti catre societatea Vinci Construction si, trei zile mai tarziu, a repus terenul in vanzare. Dezvoltatorul interesat de achizitia terenului trebuie sa aiba experienta semnificativa in dezvoltarea de proiecte imobiliare, atat in Romania, cat si in Europa si sa prezinte caracteristicile tehnice si comerciale ale proiectului ce va fi dezvoltat pe teren, inclusiv un business plan care sa cuprinda o estimare a veniturilor ce vor fi obtinute in legatura cu proiectul. Chimopar va beneficia de un drept de preferinta sau de o promisiune bilaterala pentru cumpararea proiectului dezvoltat, total sau in parte, conform acordului dintre parti.

„In zona Theodor Pallady, iesirea spre Autostrada Constanta, preturile terenurilor variaza intre 400 si 600 euro/mp, aceasta fiind o zona pretabila pentru proiectele de retail, centre comerciale sau de tip big box, cu galerii comerciale. Exista terenuri unde se poate gandi si un proiect mixt, retail plus rezidential sau retail plus birouri”, a declarat Laurentiu Badea, Senior Broker, Land Department in cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko.

Chimopar are un capital social de 23,19 milioane lei, divizat in 9,28 milioane actiuni cu valoarea nominala de 2,50 lei. Actionarii companiei sunt S.C. Jafco Holding S.A., cu 73,81% din capitalul social, S.I.F. Muntenia, cu 14,58% si alti actionari , cu 11,61%, printre care si S.C. Avrig 35 S.R.L., cu 0,82%.

In urma cu o luna, grupul de firme Avrig 35 a vandut centrul comercial Iris din cartierul Titan din Capitala fondului de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia, pentru 147 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Dinamica pieței imobiliare saltă afacerile producătorului de uși Pinum cu 30%
Setari Cookie-uri