Cel mai cunoscut zgarie-nori din New York, vandut pentru 800 mil. de dolari

Cel mai cunoscut zgarie-nori din New York, Chrysler Building, a fost cumparat pentru 800 milioane de dolari de un fond suveran de investitii din Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi Investment Council.

Fondul de investitii din Emiratele Arabe Unite purta negocieri de mai ulte luni cu o filiala a companiei de asigurari Prudential Financial pentru cumpararea a 75% din cladirea cu 77 de etaje, unul dintre zgarie-norii simbolici din New York, scrie AFP, citat de NewsIn.

Construita intre 1928 si 1930, cladirea Chrysler (Chrysler Building) este unul dintre exemplele cele mai faimoase ale arhitecurii Art Deco, fiind proiectata si realizaa de catre arhitectul american William Van Allen.

Cu 319 de metri inaltime, incluzand structura decorativa finala si antena,
Chrysler Building a fost pentru scurt timp cea mai inalta cladire din lume, fiind detronata de Empire State Building, in anul 1931.

Dupa ce cladirile gemene World Trade Center au fost distruse, Chrysler Building si-a recastigat locul de a doua cea mai inalta cladire din New York, din nou, ca si in trecut, dupa Empire State Building.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri