Proiect imobiliar de 100 mil. euro la Brasov

Compania israeliana BSR Europe a incheiat un parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in urma caruia va dezvolta un ansamblu rezidential cu 1.300 de locuinte la Brasov, investitie de 100 milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei, conform NewsIn.

Cartierul rezidential Arcadia, proiect in valoare de 100 milioane de euro, se va intinde pe o suprafata de patru hectare in regiunea Tractorul si va fi lansat in luna septembrie a acestui an. Proiectul va consta in construirea a 1,300 de apartamente de lux, un centru comercial, un centru spa, gradinita, restaurant etc.

Potrivit reprezentantilor BSR Europe, din cei 400 de milioane de euro pe care dezvoltatorul BSR Europe are in plan sa ii investeasca in Romania in urmatorii ani, cel putin 150 de milioane vor fi alocati orasului Brasov pentru construirea a trei proiecte rezidentiale. Acesta vor insuma 3.000 de locuinte si vor fi destinate tuturor categoriilor sociale.

BSR Europe, alaturi de alti doi parteneri, a semnat recent si un acord de principiu pentru cumpararea unui lot de teren in capitala Bulgariei Sofia, unde urmeaza sa dezvolte un proiect imobiliar mixt cu o suprafata totala de 100.000 metri patrati. Reprezentantii companiei au precizat ca BSR Europe va controla 42,5% din proiect si nu au dorit sa dezvaluie numele celorlalti parteneri ce vor contribui la dezvoltarea proiectului imobiliar. Costurile initiale de dezvoltare se ridica la circa 200 milioane euro.

BSR Europe se numara printre primele companii straine de imobiliare ce a intrat pe piata din Romania. Compania a construit deja o cladire de birouri cu o suprafata de 12.000 metri patrati, "Baneasa Centre" in Bucuresti, si a vandut proiectul West Park tot din Bucuresti.

BSR Europe este o companie infiintata acum 40 de ani, dezvoltand proiecte imobiliare in Europa, Statele Unite ale Americii, Israel si India. Compania a dezvoltat proiecte imobiliare care insumeaza o surafata de peste 1,58 milioane de metri patrati, fiind prezenta in mai mult de zece tari din Europa Centrala si de Est.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri