Dezvoltatorul imobiliar ARCA East Invest, cu sediul in Bucuresti, si investitorul imobiliar Chayton Capital, cu sediul in Londra, accepta vanzarea catre Voestalpine a aproape 100 ha teren in Constanta/Agigea in cadrul licitatiei publice lansate de la sfarsitul lunii iunie, a anuntat vineri compania.
Voestalpine evalueaza, in prezent, constructia unei otelarii la Marea Neagra si a inceput asigurarea unei locatii potentiale pentru posibila otelarie in Constanta/Agigea, prin optiuni de cumparare.

Potrivit Voestalpine, Romania este una dintre cele patru tari evaluate pentru locatia noii otelarii a companiei, iar o decizie urmeaza sa fie luata pana la sfarsitul anului 2008. In aceste conditii, ARCA East Invest si Chayton Capital, au acceptat sa vanda cele 96 hectare de pamant catre voestalpine in cadrul licitatiei publice lansate de Voestalpine la sfarsitul lunii iunie.

Dezvoltatorul imobiliar ARCA East Invest si investitorul imobiliar Chayton Capital sunt prezenti pe piata din Romania de mai multi ani, unde au dezvoltat mai multe proiecte de birouri si comerciale. Initial, ARCA si Chayton au intentionat sa dezvolte zona din apropierea portului Constanta ca zona mixta rezidentiala, logistica, industriala si de birouri, insa acum au acceptat sa vanda terenul din vecinatatea sudica a unitatilor portului comercial catre Voestalpine.

Voestalpine cu sediul in Linz, Austria, opereaza otelaria cu cel mai ridicat grad de eficienta energetica si protectie a mediului din Europa iar in prezent, evalueaza posibilitatea constructiei unei fabrici “gemene” la Marea Neagra, cu o capacitate de productie de 5 milioane tone de otel pe an. Noua fabrica ar crea aproximativ 5.000 de locuri de munca directe si mai mult de atat locuri de munca indirecte, in zona. Asa cum s-a anuntat deja, otelaria ar folosi cea mai avansata tehnologie si ar fi construita conform acelorasi standarde de mediu precum combinatul Voestalpine din Linz.

Dupa cum s-a anuntat anterior, asigurarea unei potentiale locatii prin optiunile de cumparare nu indica o decizie favorabila pentru Romania. Trei alte tari, Bulgaria, Turcia si Ucraina, sunt inca indeaproape evaluate. "Asigurarea disponibilitatii zonei este un factor cheie in luarea deciziei. Decizia finala, in functie de studiul de fezabilitate precum si de disponibilitatea terenului, ar putea fi luata pana la sfarsitul anului 2008", se arata intr-un comunicat de presa.

Grupul Voestalpine are venituri care depasesc 10 miliarde de euro si peste 40.000 de angajati in intreaga lume, mai mult de jumatate din acest numar, in afara Austriei. Grupul este format din 300 de companii de productie si vanzari aflate in peste 60 de tari. Prin produsele sale de foi de otel, Voestalpine este unul din partenerii de top din Europa pentru industria de masini, electrocasnice si cea energetica. in plus, Voestalpine este lider mondial pe piata tehnologiei si instrumentelor de otel si numarul 1 in Europa in productia de sine si categorii speciale.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri