Divizia de evaluari salta afacerile Colliers la peste 10 mil. euro in primul semestru

Cea mai mare companie de consultanta imobiliara din Romania, Colliers International, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 37 milioane lei (peste 10 mil. euro), in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cea mai mare crestere a fost consemnata de catre divizia de evaluari, care si-a marit veniturile cu 160% fata de anul 2007, urmata de diviziile de inchirieri spatii industriale si de spatii de birouri. Rezultate foarte bune au avut si diviziile de consultanta, vanzari rezidentiale sau inchirieri spatii comerciale, care si-au continuat cresterea din anii precedenti.

„In contextul in care piata imobliara din Romania a trecut printr-o perioada dificila in primele luni ale anului, in special din cauza crizei cu care se confrunta pietele internationale, unul dintre factorii de succes pentru Colliers a fost politica de investi in oameni si in dezvoltarea profesionala a consultantilor nostri. Am ajuns astazi la 100 de angajati in Romania si sper ca pana la sfarsitul lui 2009 sa ne dublam echipa pentru a putea mentine si chiar creste calitatea serviciilor”, a declarat Bogdan Georgescu (foto), Managing Partner in cadrul Colliers International Romania.

Rezultatele diviziei de evaluari se datoreaza atat dublarii echipei, care a ajuns la 12 consultanti, cat si dezvoltarii relatiilor cu cei mai mari investitori din Romania, precum Petrom, ImmoEast, BCR-Erste sau BRD. Colliers International a fost aleasa ca evaluator exclusiv al intregului portofoliu de proprietati al fondului austriac de investitii Immoeast in Romania si in Europa de Est.

Biroul Colliers din Romania si-a mentinut si in acest an locul 1 intre cele 10 birouri Colliers din Europa de Est, inaintea unor birouri care activeaza in piete mult mai dezvoltate, precum Polonia, Cehia sau Rusia.

Colliers International este un parteneriat global intre companii care furnizeza consultanta imobiliara, având aproximativ 250 birouri in 51 de tari, pe 6 continente si 9.300 angajati, partenerul principal fiind Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada.

In Europa Centrala si de Est, Colliers International activeaza pe pietele din Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Iulian Dascălu ridică un campus de birouri, lângă Palas Iași
Setari Cookie-uri