LS Property, unul din principalii investitori din Bulgaria, a anuntat ca are in plan sa dezvolte proiecte in Bulgaria in valoare de 450 milioane de euro, dar vizeaza totodata si achizitii pe piata din Romania, sustine directorul executiv al companiei, Mile Summerfield, citat de site-ul investor.bg.

Analizand piata imobiliara din regiune, reprezentantii companiei sustin ca unele segmente de piata din Romania au fost intr-o stare de declin, iar acest lucru poate permite LS Property sa faca un pas spre diferite achizitii, potrivit NewsIn.

Cu toate acestea, reprezentantii companiei sustin ca, in urmatorii trei ani, LS Property isi va focaliza investitiile pe Ucraina, unde finantarile sunt in continuare accesibile, iar yeldurile (randamentele investitiilor) sunt destul de mari.

Potrivit reprezentantilor companiei, doar pentru constructia mall-ului din Sofia, investitia este de asteptat sa ajunga la 160 de milioane de euro. Mile Summerfield sustine ca mall-ul din Sofia a fost conceput sa includa o suprafata total construita de 137.000 mp, din care 33.000 mp vor fi destinati spatiului de retail si 25 000 mp pentru spatii de birouri.

In ceea ce priveste chiriasii, gigantul francez Carrefour va ocupa 5.600 mp, iar la inceputul acestui an a fost semnat si un contract cu Arena Cinema.

In plus, fata de centrul comercial din Sofia, LS Property mai dezvolta si proiecte rezidentiale si de vacanta in Sofia si Bansko. Printre ele se numara Mount View Sofia, un complex rezidential format din 128 de apartamente pe o suprafata totala de 15.000 mp. In paralel cu centrul comercial din Sofia, compania lucreaza si la construirea unui centru comercial in Croatia.

LS Property a fost infiintata in anul 2003 si, in plus fata de biroul central din Sofia, compania mai detine fililale si in alte tari din regiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Ce măsuri de distanțare socială a luat o companie cu 200 angajați
Setari Cookie-uri