Dezvoltatorul imobiliar grec Raptis Kavouras a cumparat 1,6 hectare de teren din Satul Francez de la omul de afaceri Costica Constanda, tranzactia fiind realizata pentru suma de 68 de milioane de euro si fiind intermediata de casa de avocatura Tuca, Zbarcea si Asociatii.

"Tranzactia este una dintre cele mai mari, in anul acesta, de pe piata imobiliara bucuresteana. Stim cu totii ca ecourile crizei subprime au dus la o scadere a numarului de tranzactii si in contextul acesta o tranzactie de 68 de milioane de euro pentru 1,6 ha de teren devine o tranzactie interesanta", a declarat Dan Borbely, Partener la Tuca Zbarcea si Asociatii si coordonator al departamentului de real estate.

Dezvoltatorul imobiliar vizeaza ca pe suprafata de teren cumparata in Satul Francez sa dezvolte printre altele un complex de locuinte de lux si o galerie comerciala. Anterior tranzactiei anuntase ca va investi in urmatorii doi ani cateva zeci de milioane de euro in constructia a trei proiecte rezidentiale in Capitala, cu circa 300 de apartamente.

Omul de afaceri Costica Constanda a primit anul acesta, in urma unei decizii a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, o suprafata de 2,8 hectare din Satul Francez in schimbul Parcului Bordei si a anuntat ca va darama constructiile existente, urmand sa construiasca altele noi.

Compania Raptis Kavouras a fost infiintata in anul 1978 si este detinuta in proportii egale de doi ingineri constructori din Grecia, Dimitris Raptis si Kyriakos Kavouras. Firma a dezvoltat, pana in prezent, peste 200 de proiecte rezidentiale in Grecia, totalizand circa 1.000 de apartamente.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Palatul Universității va fi consolidat și restaurat. Lucrarile vor dura 5 ani
Setari Cookie-uri