Strabag a pus ochii pe afacerile imobiliare detinute de Deutsche Telekom

Firma austriaca de constructii si lucrari publice Strabag negociaza cumpararea companiei imobiliare a grupului german de telecomunicatii Deutsche Telekom, a declarat, marti, un purtator de cuvant al Strabag, conform Reuters.

Deutsche Telekom a confirmat intentia de a vinde compania imobiliara, care detine in Germania 64 milioane mp de spatii imobiliare si care a avut anul trecut venituri de aproximativ 1 miliard de euro.

"Suntem in tratative, insa nimic nu a fost inca stabilit", a informat purtatoarea de cuvant. "Exista si alti ofertanti", a mai adaugat aceasta.

Publicatia Financial Times Deutschland a anuntat, marti, ca vanzarea companiei germane Deutsche Telekom's DeTeImmobilien catre grupul austriac este iminenta, dupa ce companiile germane rivale Hochtief si BilfingerBerger nu s-au mai aratat interesate de licitatie.

Deutsche Telekom a hotarat vanzarea firmei imobiliare DeTeImmobilien, anul trecut, pentru a se putea axa pe domeniul principal de activitate, in conditiile in care, in Germania, veniturile din telecomunicatii sunt in scadere.

Strabag este prezenta pe piata romaneasca, unde, a depus in februarie o oferta pentru construirea soselei de ocolire a municipiului Sibiu si o alta oferta, impreuna cu firma Astrada Concessions, pentru constructia tronsonului Comarnic – Brasov al Autostrazii Bucuresti-Brasov.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri