Preturile locuintelor din blocurile vechi sunt in scadere si vor continua acest trend cu un procent de 5-10%, iar in ceea ce priveste blocurile noi, pe perioada verii preturile stagneaza, urmand ca din toamna si pana la sfarsitul anului sa creasca usor cu 5-10%, potrivit analistilor Esop.

Piata imobiliara veche din capitala va pastra trendul din primul semestru si in ce-a de-a doua parte a anului cand preturile locuintelor din blocurile vechi vor continua sa mai scada, in procent de 5-10%. Analistii imobiliari sunt insa de parere ca in ceea ce priveste blocurile noi, pe perioada verii preturile stagneaza, iar incepand cu toamna si pana la sfarsitul anului acestea vor inregistera o crestere usoara cu 5-10%.

"In provincie situatia este similara. Preturile locuintelor vechi sunt in scadere, scadere care si aici va continua in aceasta toamna cu 5-10%. De cealalta parte, apartamentele noi stagneaza, dar estimam o usoara crestere din toamna acestui an in procent de 5-10%", a declarat Irina Petrescu (foto), partener in cadrul companiei imobiliare Esop Consulting, citata de NewsIn.

Aceasta mai spune ca una din cauze este atingerea pragului de sus la nivelul preturilor in ceea ce priveste apartamentele vechi.

"Daca multa vreme apartamentele vechi reprezentau alternative viabile la cele noi datorita avantajului ca acestea erau finalizate, multi clienti nefiind dispusi sa astepte finalizarea unui complex nou, credem ca in viitoarul apropiat va fi o diferenta mult mai mare de pret intre apartamentele vechi si cele noi. Acest fapt este normal in conditiile unei maturizari a pietei imobiliare", a adaugat reprezentantul Esop.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
CTP cumpără un proiect din punctul zero al pieței logistice din România
Setari Cookie-uri