Global Finance a luat, prin fondul sau imobiliar, un credit sindicalizat de 80 milioane euro, aranjat de Banca Romaneasca - membra a grupului National Bank of Greece - si EFG Telesis, pentru dezvoltarea proiectului Global City Business Park.
Global City Business Park are o suprafata totala construita de 56.000 de metri patrati si o suprafata neta inchiriabila de 44.000 mp, care se intinde pe suprafata a doua cladiri. Complexul va gazdui galerii comerciale, restaurante si zone de servicii la parter, iar etajele superioare vor oferi suprafete deschise de pana la 2.800 mp pe nivel.

Cladirile vor avea 18 lifturi de mare viteza, sisteme HVAC pe patru cai, etaje suprainaltate, inaltime neta de 3 metri, sisteme de securitate, acces controlat si generator, proiectul fiind de clasa A. Complexul beneficiaza de 890 de locuri de parcare. In vecinatatea Global City Business Park, compania dezvolta si un parc rezidential, Global City Residential Park, cu 381 de apartamente.

Global Finance vrea sa dezvolte inca doua proiecte imobiliare de mare anvergura in Romania: Global Gardens, un proiect rezidential situat langa Scoala Americana, si Global Plaza Floreasca, un proiect mixt, situat in imediata vecinatate a Parcului Floreasca, ce va include birouri, galerii comerciale si apartamente de lux. Global Finance activeaza si pe pietele imobiliare din Bulgaria si Serbia, majoritatea investitiilor sale fiind directionate catre proiecte rezidentiale.

Global Finance este un fond de investitii independent care administreaza o serie de fonduri imobiliare si fonduri inchise de investitii (private equity). Infiintata in 1991, Global Finance are birouri la Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad si a realizat peste 70 de investitii, administrand in total peste 850 milioane euro.

Banca Romaneasca si NBG au executat mandate pentru strangerea de facilitati de credit sindicalizat cu o valoare totala de peste 1 miliard euro in perioada 2006-2007. Pana in prezent, pentru anul 2008, mandatele estimate de banci a fi incheiate sunt de peste 500 milioane euro.

Eurobank EFG Telesis Finance Investment form SA ("EFG TF") este divizia de servicii bancare de investitii a Eurobank Ergasias SA. In ultimii 4 ani, EFG TF a aranjat aproximativ 60 tranzactii cu un volum repartizat de peste 1,8 miliarde euro, iar in ultimii trei ani, echipa de finantare imobiliara de la EFG TF a aranjat 11 tranzactii in Europa de Sud-Est cu un volum de peste 750 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri