Firma austriaca de constructii si lucrari publice Strabag a cumparat divizia imobiliara a grupului german de telecomunicatii Deutsche Telekom, Deutsche Telekom Immobilien und Service GmbH (DeTeImmobilien), valoarea tranzactiei nefiind facuta publica.

„Pana acum, Strabag a fost numarul unu in Gemania doar pe piata constructiilor, insa prin aceasta achizitie urmarim sa ne consolidam pozitia pe zona de servicii conexe, precum managementul proprietatilor imobiliare”, a declarat Hans Peter Haselsteiner (foto), CEO al Strabag.

In opinia acestuia, piata constructiilor a inregistrat numeroase fluctuatii in cursul acestui an, iar managementul proprietatilor, caracterizat prin contractele pe termen lung, va scadea aceste fluctuatii, ajutand compania sa ocupe unul din primele locuri in Europa pe piata imobiliara.

DeTeImmobilien are aproximativ 6.240 de angajati, dintre care 5.600 sunt in Germania. Potrivit acordului dintre cele doua companii, divizia imobiliara va fi preluata oficial de catre Strabag la 1 octombrie 2008.

„Nici Deutsche Telekom si nici Strabag nu au dorit sa comenteze valoarea tranzactiei, doarece aceasta nu reprezinta doar preluarea operatiunilor imobiliare ale Deutsche Telekom, ci include si un contract pe zece ani dintre Deutsche Telekom si DeTeImmobilien pentru gestionarea proprietatilor, valoarea contractului fiind cuprisa intre sase si sapte miliarde de euro”, a declarat, pentru Wall-Street, Andreas Leigers, Head of Financial Communication al Deutsche Telekom.

Potrivit acestuia, toti cei 6.240 de angajati vor parasi Deutsche Telekom, continuand sa lucreze in viitor pentru compania Strabag.

„Motivul vanzarii diviziei DeTeImmobilien se regaseste in strategia Deutsche Telekom: concentrare, fixare si crestere, in acest caz insemnand ca Deutsche Telekom va continua sa se concetreze pe activitatile de baza ale companiei, si anume, telecomunicatiile”, a adaugat Andreas Leigers.

Anul trecut, divizia DeTe Immobilien a inregistrat o cifra de afaceri de un miliard de euro, avand in admininistrare peste 60 de milioane de metri patrati de proprietati in Germania.

Vanzare DeTeImmobilien a fost precedata de vanzare companiei franceze Club Internet, a companiei spaniola Ya.Com, Media & Broadcast si a restului de actiuni detinute la compania de consultanta imobiliara Sireo.

Deutsche Telekom a hotarat vanzarea firmei imobiliare DeTeImmobilien, anul trecut, pentru a se putea axa pe domeniul principal de activitate, in conditiile in care, in Germania, veniturile din telecomunicatii sunt in scadere.

Strabag este prezenta pe piata romaneasca, unde a depus in februarie o oferta pentru construirea soselei de ocolire a municipiului Sibiu si o alta oferta, impreuna cu firma Astrada Concessions, pentru constructia tronsonului Comarnic – Brasov al Autostrazii Bucuresti-Brasov.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si