Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Casa Radio din Bucuresti, va construi un centru comercial in orasul Hunedoara, in care va investi aproximativ 38 milioane euro, compania avand deja depus dosarul pentru obtinerea Planului Urbanistic in Detaliu (PUD).
“Din studiul pe care l-am realizat inainte de a investi in Hunedoara, a reiesit ca este un oras in dezvoltare, oras traditional industrial cu un potential ridicat in urmatorii ani. Strategia Plaza Centers, ce a avut un success deosebit in tarile din Europa Centrala si de Est in care suntem prezenti, a cuprins si investitii in orasele mai mici, cu potential in planul de dezvoltare pe termen lung”, ne-a explicat Luc Ronsmans, Country Manager Plaza Centers Romania.

Terenul pe care va fi construit Hunedoara Plaza are o suprafata totala de 41.000 mp si a fost cumparat in luna martie a acestui an. Lucrarile de demolare au inceput acum o luna si jumatate, iar cele de constructie vor incepe imediat ce compania va primi autorizatiile necesare, in aproximativ patru luni.

“Piata romaneasca este pregatita pentru dezvoltarea mai multor centre comerciale in toate orasele ce depasesc 35.000-40.000 de locuitori. Chiar daca exista riscul supra-aglomerarii unor orase cu centre comerciale, diferentierea intre mall-uri se va face prin mixul de chiriasi si prin calitatea strategiilor de marketing si de promovare”, a adaugat oficialul Plaza Centers Romania.

Noul centru comercial, amplasat pe bulevardul Traian, aproape de intrarea in oras dinspre Deva, va fi inaugurat intr-o singura etapa, la inceputul anului 2010, iar conceptul proiectului a fost realizat de Chen Architects, o companie de arhitectura din Israel.

Hunedoara Plaza va fi construit pe doua niveluri, va avea un supermarket de 2.000 de metri patrati si 70 de magazine. Suprafata totala inchiriabila va fi de aproape 18.000 de metri patrati, iar suprafata totala construita de peste 25.000 metri patrati, agentul de leasing urmand sa fie stabilit in curand. Pana in prezent, Plaza Centers a colaborat pentru celelate proiecte dezvoltate in Romania cu compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Plaza Centers si-a inceput activitatea in anul 1996, in Ungaria, unde a construit primul centru comercial la standarde occidentale din tara, ulterior extinzand acest concept in zona Europei Centrale si de Est, in tari precum: Polonia, Cehia, Letonia, Grecia, Serbia, Bulgaria, Romania, Rusia, Ucraina. De curand, Plaza Centers si-a extins activitatea si in India, unde va dezvolta trei proiecte de mare anvergura.

Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE). Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri