CB Richard Ellis Group (CBRE), cea mai mare companie de brokeraj in domeniul imobiliar din lume, care a cumparat in luna februarie compania romaneasca de consultanta imobiliara Eurisko, a afisat in trimestrul al doilea din 2008 venituri de 1,3 miliarde de dolari, in scadere cu aproximativ 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Scaderea veniturilor a fost cauzata de vanzarile scazute si de criza globala a creditelor, care a inceput initial in Statele Unite, iar apoi s-a extins in intreaga lume.

„Rezultatele inregistrate in al doilea trimestru din 2008 au fost afectate de piata slabita. Asa cum anticipasem, segmentul de leasing a stagnat dupa primul trimestru, in special in America si Marea Britanie, reflectand activitatea economica slaba si increderea scazuta a investitorilor”, a declarat Brett White, presedintele si CEO al CBRE.

Profitul companiei inainte de calcularea dobanzii, taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) a fost de 99 milioane de dolari in trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu 252,2 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Presedintele CBRE a adaugat ca volumul investitiilor a scazut, fapt intalnit in intreaga lume, iar piata este in general dificila acum si de aceea, CBRE va lua masuri pentru a-si miscora cheltuielile suplimentare. Veniturile inregistrate de CBRE in trimestrul al doilea din 2008 la nivelul Americii, incluzand Statele Unite, Canada si America Latina, au fost de 785,5 milioane de dolari, comparativ cu 934 milioane de dolari – suma afisata pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile afisate pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), ce constau in special in activitatile desfasurate in Europa, au fost de 299,8 milioane de dolari in trimestrul al doilea din 2008, comparativ cu 330,8 milioane de euro in aceeasi perioada a lui 2007. Volumul scazut de tranzactii a fost compensat de cresterea afacerilor in tari precum Franta, Rusia sau Belgia, dar si de contributiile operatorilor din Romania si Danemarca, preluati in acest an.

Divizia de Management Global al Investitiilor a companiei CBRE, care se ocupa cu gestionarea investitiilor in Statele Unite, Europa si Asia, a inregistrat venituri totale de 42,7 milioane de dolari in trimestrul al doilea al anului 2008, fata de 83,8 milioane de euro – suma afisata in aceeasi perioada a anului trecut.

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, anul trecut, iar in luna februarie a acestui an a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Compania are aproximativ 17.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri