Sonae Sierra, prin filiala sa, Sonae Sierra Brazilia, va incepe dezvoltarea celui de-al 13-lea centru comercial din Brazilia, situat in orasul Goiania, in statul Goias, investitia fiind de 123 milioane de euro, a anuntat compania.
Noul centru comercial va avea deschiderea oficiala in anul 2011 si va crea aproximativ 4.000 de noi locuri de munca. Constructia va fi situata pe un teren de 280.000 mp, iar populatia din zona aservita este estimata la aproximativ 1,7 milioane de oameni.

Proiectul Sonae Sierra va avea o suprafata totala de inchiriat de 78.500 de metri patrati si 260 de magazine, incluzand 10 mari magazine, 38 de restaurante tip fast-food, 11 restaurante, un hipermarket, cinema multiplex si sala de teatru. De asemenea, noul centrul comercial va avea 5.700 de locuri de parcare.

In prezent, Sonae Sierra Brazilia detine noua centre comerciale operationale in tara si patru noi centre in stadiu de dezvoltare, inclusiv cel din Goias.

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 14 proiecte in dezvoltare si 15 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1 milion de metri patrati. In 2007, centrele sale au avut peste 435 de milioane de vizite.

Compania portugheza Sonae Sierra, care desfasoara activitati si pe piata imobiliara din Romania, a obtinut un profit net de 22,9 milioane euro in primul trimestru al anului, in crestere cu 20% comparativ cu primele trei luni ale anului 2007. Sonae Sierra a lansat in primul trimestru al anului 2008 un numar total de 14 centre comerciale si 15 proiecte aflate in diferite faze de dezvoltare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de un milion de metri patrati.

In Romania, Sonae Sierra a incheiat recent un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti, urmand sa fie inaugurat in 2011. Proiectul reprezinta o investitie de circa 600 milioane euro si are o suprafata totala de inchiriat de 110.000 de metri patrati.


Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti care vor fi inaugurate in 2009, respectiv 2010. Investitia totala este estimata la 293 milioane de euro pentru o suprafata de inchiriat de 64.070 mp in Ploiesti si de 55.537 mp in Craiova.

Grupul DDR (Developers Diversified Realty) detine si gestioneaza mai mult de 700 dezvoltari imobiliare din Statele Unite, Puerto Rico, Brazilia, Rusia si Canada. Compania este un Fond de Investitii Imobiliare (REIT), care functioneaza intr-o maniera integrata total pe intreg sectorul imobiliar, insusind, dezvoltand si gestionand centre comerciale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri