Prima faza a proiectului Sema Parc, dezvoltat pe amplasamentul fostei platforme industriale Semanatoarea, a fost complet inchiriata odata cu tranzactia British American Tobacco (BAT), a anuntat compania de consultanta CBRE| Eurisko, agent co-exclusiv al proiectului.
„Imobilul de tip 'courtyard’, cu cinci etaje, a fost aproape in intregime inchiriat, iar spatiile din cladirea de tip 'city building’ (14 etaje) sunt,de asemenea, inchiriate. BAT urmeaza sa se mute in Sema Parc in luna octombrie a acestui an si va angaja 250 de oameni in urmatorii ani”, a declarat Vlad Marin, Senior Broker in cadrul departamentului comercial al CB Richard Ellis | Eurisko.

Sema Parc este amplasata pe 42 de hectare situate pe malul drept al raului Dambovita si include patru cladiri pentru birouri de clasa A, cu suprafata totala de 363.950 mp, spatii comerciale de tip mall si hypermarket, toate pe 172.900 mp si un parc rezidential de 122.150 mp.

Cladirile de afaceri incorporate in proiect au intre cinci si 30 etaje, iar partea de retail se va concretiza pintr-un centru comercial si un hotel de 4 sau 5 stele, in timp ce partea rezidentiala va livra peste 1.200 de apartamente.

„Sema Parc nu este un parc preferat doar de companiile care activeaza pe piata de IT si telecom. KRKA, cu 1.000 mp inchiriati, Thales – 3.300 mp si BAT – 2.600 mp sunt exemple menite sa confirme regula”, a adaugat Vlad Marin.

Imediat dupa lansare, fondul austriac de investitii Europolis a achizitionat primele doua cladiri de birouri din Sema Parc: o cladire de tip „courtyard” cu cinci etaje si de una tip „city building”, cu 14 etaje, majoritatea spatiilor din aceste cladiri fiind deja inchiriate.

Operatorul de telefonie mobila Zapp a inchiriat suprafata cea mai mare din cladirea cu cinci etaje – 4.600 mp. Alte companii care au inchiriat deja in proiectul Sema Parc au fost Easy Call – 5.500 mp, EA GAmes – 4.000 mp si UPC, cu 3.000 mp.

Proiectul Sema Parc este dezvoltat de compania River Invest, controlata de omul de afaceri Ion Radulea. Acesta a cumparat in urma cu doua luni si fabrica din zona Semanatoarea, ce apartinea producatorului de coloranti si aditivi pentru mase plastice Romcolor 2000, terenul de aproximativ 2 ha aferent fiind inglobat in proiectul mixt Sema Parc.

Primele doua cladiri de birouri din complexul Sema Parc, cu o suprafata de 50.000 de metri patrati, au fost vandute la sfarsitul anului 2006 pentru circa 90 de milioane de euro fondului de investitii austriac Europolis, divizia imobiliara a Investkredit Bank AG Austria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri