Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra a inregistrat in prima jumatate a acestui an venituri de 1,5 milioane de euro din inchirierea spatiilor in mall-ul River Plaza din Ramnicu Valcea, aceasta fiind primul proiect operational al Sonae Sierra in Romania.
River Plaza Mall are o suprafata inchiriabila de 12.358 mp si a fost inaugurat in noiembrie 2006, fiind cumparat de Sonae Sierra anul trecut, pentru aproximativ 42 milioane de euro. Mall-ul a fost ridicat de compania Setler Mina, printre fondatorii careia se numara fostul subprefect al judetului Valcea, Viorel Popescu si omul de afaceri Bojan Felix Bogdan.

„Sonae Sierra are trei proiecte in dezvoltare in Romania si unul deja operational, acesta fiind River Plaza Mall care a generat in prima jumatate a anului venituri de 1,5 milioane de euro din inchirierea spatiilor. Pe langa aceste proiecte, analizam si alte oportunitati in orasele din tara”, a declarat, pentru Wall-Street, Joaquim Ribeiro, Head of Finance, Planning & Control in cadrul Sonae Sierra.

Potrivit acestuia, pentru primul proiect, situat in Craiova, lucrarile de constructie si inchirierile au inceput deja, iar pentru proiectul din Ploiesti, autorizatia de constructie a fost obtinuta recent. Pe langa aceste doua proiecte, Sonae Sierra a incheiat un parteneriat de 50:50 cu compania Caelum Development, pentru dezvoltarea Parklake Plaza, un centru comercial situat in Bucuresti si programat pentru deschidere in aprilie 2011. Mall-ul va avea o suprafata inchiriabila de 110.000 mp si va absorbi investitii 591 milioane de euro.

„Cererea de spatii comerciale nu este inca satisfacuta in Romania si de aceea piata este mult mai activa in comparatie cu celelalte piete din Europa. Insa intr-o astfel de piata, in care totul se misca foarte rapid, trebuie sa fim prudenti atat in evaluarea si alegerea proiectelor pe care le dezvoltam, cat si in executia acestora”, a adaugat Joaquim Ribeiro.

In prima jumatate a anului, profitul net consolidat al Sonae Sierra a scazut la 1,3 milioane de euro, fata de profitul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut – 163,7 milioane de euro, variantia fiind influentata de profiturile nete indirecte care au fost afectate negativ de cresteri in capitalizarea randamentelor pietei in Europa.

Sonae Sierra detine 48 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de 1,9 milioane metri patrati. Dezvoltatorul mai are 15 proiecte in dezvoltare si 16 proiecte noi in diferite faze de finalizare in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala inchiriabila de 21 milioane de metri patrati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri