Preturile locuintelor din Titan sunt printre cele mai scazute in comparatie cu celelalte cartiere bucurestene, apartamentele noi destinate clasei medii avand preturi intre 1.200 de euro/mp si 1.500 de euro/mp fata de 1.700-2.000 euro euro/mp in celelalte zone.

Reprezentantii mai multor companii imobiliare sustin totusi ca in mare parte cumparartorul trebuie sa analizeze atent fiecare oportunitate, sa compare avantajele, facilitatile, pretul pe metru patrat, suprafetele si chiar spatiile comune prevazute in contract, astfel incat sa poata alege, in cunostinta de cauza, cea mai buna oferta.

"Zona Titan se afla in mijlocul unei dezvoltari spectaculoase, atat din punctul de vedere al facilitatilor, al zonelor de retail si de entertainement, cat si, mai ales, din punctul de vedere al rezidentialelor. Aproximativ zece proiecte rezidentiale si-au anuntat finalizarea in urmatorii ani si tot mai multi sunt interesati de achizitionarea unei locuinte in zona. Infrastructura bine realizata, zonele verzi, spatiile comerciale si mijloacele de transport catre orice colt al orasului, alaturi de preturile bune, au facut din aceasta zona, una din primele preferinte pentru clasa de mijloc (middle class)", sustin analistii imobiliari consultati.

O analiza a preturilor, oferite de dezvoltatorii complexurilor rezidentiale din cartierul Titan si prezentata de agentia DM Internattional (DMI), denota ca printre cele mai mari preturi pentru un apartament de doua camere, raportat la suprafata construita si incluzand costurile spatiilor comune, este in complexul Pallady Towers, mai exact 131.776 de euro.

"In timp ce un apartament vechi de doua camere in aceasta zona costa aproximativ 105.000 de euro, pretul mediu pentru cele noi este de 120.000 de euro. Alte preturi ale apartamentelor cu doua camere din zona sunt 121.589 euro in complexul Evocasa, 116.000 in Edenia si 87.000 euro in cel mai nou proiect anuntat, Casablanca", mai spun cei de la DM International.

La polul opus, potrivit unui studiu realizat in prima parte a anului de compania Coldwell Banker Affiliates of Romania, in topul celor mai scumpe cartiere bucurestene, zona de centru-nord din Bucuresti se mentine cea mai scumpa din punct de vedere al preturilor locuintelor, cuprinse intre 2.000 si 3.600 de euro pe metru patrat, cel mai ridicat nivel fiind inregistrat in cartierele Primaverii si Cotroceni. Topul este completat si de Floreasca, Aviatiei, Baneasa, Unirii-Alba Iulia si Unirii-Vitan, unde preturile se incadreaza intre 1.700-3.200 euro/mp la locuintele noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri