"Piata imobiliara romaneasca are un potential foarte ridicat de crestere, deci nu este o surpriza faptul ca dorim sa investim aici", au declarat oficialii Obelisk International.

Obelisk International, mai mare fond de property investment din Marea Britanie, este patronat de Ducesa de Kent, membra a Familiei Regale Britanice, fiind un concern de firme care actioneaza in numele a zeci de mii de clienti privati, dornici sa isi investeasca resursele financiare in achizitia de proprietati pe piete emergente in vederea obtinerii unor randamente satisfacatoare.

Randamentul previzionat de managerii Obelisk International la indrumarea partenerilor din RE/MAX Premier la finalul investitiei este de 242% la capitalul investit, luand in considerare o medie a cresterii pietei imobiliare de doar 10% pe an in urmatorii cinci ani.

"Piata imobiliara romaneasca are un potential foarte ridicat de crestere, deci nu este o surpriza faptul ca dorim sa investim aici. Am cautat un partener profesionist, de inalta clasa, pe care l-am regasit in RE/MAX ", au declarat oficialii Obelisk International.

Citeste si:

Potrivit analistilor imobiliari de la RE/MAX, in prezent, pe piata imobiliara romaneasca cererea exista si oferta creste, dar tranzactiile imobiliare nu se mai fac in acelasi ritm ca in aceeasi perioada a anului trecut, cel putin nu la nivelul cumparatorilor finali din Romania.

"Fenomenul care vine sa compenseze aceasta scadere este aparitia unor jucatori experimentati de pe piete mature, organizati sub forma unor asociatii de persoane fizice investitori. Primul pas este achizitia de proprietati in proiecte in faza incipienta, urmatorul este exploatarea prin inchiriere pana ce acestea ajung la maturitate (3-5 ani) totul terminandu-se odata cu revanzarea lor catre cumparatorul final din Romania", au declatay reprezentantii companiei clujene.

La nivel mondial, RE/MAX este unul dintre liderii in vanzari imobiliare, conform statisticilor independente efectuate pe industrie: un agent imobiliar RE/MAX tranzactioneaza in medie 4,5 milioane dolari pe an. RE/MAX International are peste 120.000 de agenti imobiliari in cele 7.000 de birouri RE/MAX aflate pe toate continentele, in 65 de tari.

RE/MAX Romania si-a inceput activitatea la finele anului 2006, devenind in scurt timp cea mai extinsa retea imobiliara din Romania, cu 115 agenti in 25 de birouri active. RE/MAX Premier este biroul RE/MAX deschis in municipiul Cluj-Napoca.